SPORT 6 octombrie 2008

Liţă Dumitru, viitorul antrenor al Royal-ului

de Covasna Media | 630 vizualizări
Fosta mare glorie a Stelei va prelua din iarnă echipa locală de fotbal Royal

După o evoluţie dezastruoasă în Liga a III-a, în care CS Royal Ghimbav a reuşit să obţină doar un punct în şapte etape, patronul Ioan Olaru a apelat la ajutorul lui Liţă Dumitru. De săptămâna trecută, atât la antrenamentele echipei cât şi la meciul care l-au disputat cei de la Royal vineri după-amiază în compania celor de la CS Victoria Bod, pe banca tehnică a putut fi observat şi fostul stelist Liţă Dumitru, antrenorul echipei CS Concordia Chiajna. Dumitru a declarat că a venit la Sfântu-Gheorghe chemat de patronul echipei, Ioan Olaru, pentru a-i ajuta să iasă din situaţia de criză cu care se confruntă echipa. Acesta intenţionează ca din iarnă să rezilieze

Fosta mare glorie a Stelei va prelua din iarnă echipa locală de fotbal Royal

După o evoluţie dezastruoasă în Liga a III-a, în care CS Royal Ghimbav a reuşit să obţină doar un punct în şapte etape, patronul Ioan Olaru a apelat la ajutorul lui Liţă Dumitru. De săptămâna trecută, atât la antrenamentele echipei cât şi la meciul care l-au disputat cei de la Royal vineri după-amiază în compania celor de la CS Victoria Bod, pe banca tehnică a putut fi observat şi fostul stelist Liţă Dumitru, antrenorul echipei CS Concordia Chiajna. Dumitru a declarat că a venit la Sfântu-Gheorghe chemat de patronul echipei, Ioan Olaru, pentru a-i ajuta să iasă din situaţia de criză cu care se confruntă echipa. Acesta intenţionează ca din iarnă să rezilieze contractul cu echipa din Chiajna şi să vină la Sfântu-Gheorghe pentru a antrena echipa Royal, dar până atunci acesta va fi director tehnic la echipă. „Am venit de câteva zile la Sfântu-Gheorghe, am văzut echipa, de săptămâna asta voi veni să mă ocup aşa cum trebuie de echipă şi vreau să fac în primul rând o echipă care joacă fotbal. Dacă este nevoie să renunţăm la toţi jucătorii, renunţăm la toţi. Dar nu am venit aici ca să dau fotbaliştii afară, pentru ei asta este pâinea lor. În condiţiile în care văd că există dorinţă, dăruire şi ceea ce este nevoie pentru fotbal, au toată adeziunea mea. Dacă nu, vom renunţa la jucători indiferent cum îi cheamă” a spus Liţă Dumitru. Acesta a mai declarat că doreşte ca până în iarnă să scape de cele -8 puncte la adevăr pe care le are echipa în prezent şi să aducă 4-5 jucători buni. Dumitru consideră că Royal poate fi o echipă de liga a II-a, acesta fiind şi scopul cu care vine ca antrenor la Sfântu-Gheorghe.

Antrenor de Liga I

Fosta mare glorie a Stelei, Liţă Dumitru, a anterenat echipe din liga I ca Rapid, FC Naţional, Poli Timişoara, Rocar precum şi echipe din Germania unde a sta 10 ani şi chiar echipe din Arabia Saudită. Liţă a fost şi antrenorul echipei naţionale de juniori iar de 4 anieste antrenor la Concordia Chiajna, echipă care a adus-o în liga a II-a din divizia D.

Cine a fost Liţă Dumitru, component al generaţiei „Mexico ‘70“

Liţă Dumitru s-a născut la 2 ianuarie 1950, iar debutul său în prima divizie sa consemnat la 10 martie 1968, în partida FC Argeş-Rapid 3-0. Dumitru a strâns, în total, 442 de meciuri în Divizia A, reuşind 64 de goluri, din postura de mijlocaş defensiv. La Steaua a evoluat timp de 8 sezoane, reuşind 40 de goluri. A mai jucat la Rapid (9 sezoane), Poli Timişoara (4 sezoane), Universitatea Craiova (un sezon) şi la CFR Timişoara (un sezon). Fostul internaţional a fost selecţionat de 57 de ori la echipa naţională, pentru care a marcat 12 goluri. Are în palmares 3 Cupe ale României. Ultima partidă a sa în Divizia A a avut loc la 19 iunie 1988, în Steaua-Rapid 5-0, când evolua pentru gruparea din Giuleşti.

Viorel Iordan

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.