ACTUALITATE 19 ianuarie 2009

Protocol de colaborare pentru modernizarea economiei

de Covasna Media | 637 vizualizări
Documentul prevede şi atragere de investitori în judeţul Covasna

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna (CCI) a înaintat Consiliului Judeţean (CJ) un protocol de colaborare pe acest an, în domeniul restructurării şi modernizării de ansamblu a economiei judeţului. Scopul acestei iniţiative ar fi de modernizare şi dezvoltare a agenţilor economici, a comunităţii de afaceri în ansamblu şi mai ales a IMM-urilor din judeţ, precum şi de atragere a investitorilor. Protocolul numit „Acord de cooperare - act ...

Documentul prevede şi atragere de investitori în judeţul Covasna

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna (CCI) a înaintat Consiliului Judeţean (CJ) un protocol de colaborare pe acest an, în domeniul restructurării şi modernizării de ansamblu a economiei judeţului. Scopul acestei iniţiative ar fi de modernizare şi dezvoltare a agenţilor economici, a comunităţii de afaceri în ansamblu şi mai ales a IMM-urilor din judeţ, precum şi de atragere a investitorilor. Protocolul numit „Acord de coo perare - act de parteneriat public - privat” cuprinde diferite acţiuni de consultare şi implicare a operatorilor economici, a întreprinzătorilor şi investitorilor reprezentaţi prin CCI Covasna, în diferitele lor acţiuni economice. Acest lucru include elaborarea strategiilor de dezvoltare economică a judeţului, monitorizarea şi diseminarea către autorităţile locale şi mediul de afaceri a tuturor surselor de finanţare europene, precum şi implicarea firmelor şi specialiştilor de consultanţă în scrierea şi implementarea proiectelor realizate cu fonduri europene în general, şi a celor vizând fonduri structurale în special. Acelaşi protocol cuprinde şi o colaborare în domeniul atragerii de investitori autohtoni şi străini în judeţul Covasna, întâlniri de afaceri, măsuri concrete pentru debirocratizarea şi crearea unor fluxuri de lucru şi circuite de documente care să asigure undă verde în procesarea documentelor pivind realizarea unor investiţii, modernizări şi alte măsuri care să asigure un climat prietenos mediului de afaceri.

Lobby pentru tichete de vacanţă

În altă ordine de idei, preşedintele CCI, Herman Rosner, a anunţat că are în plan o întâlnire cu parlamentarii judeţului, în cadrul căreia să discute despre susţinerea unor proiecte legislative, printre care şi o lege postprivatizare sau a tichetelor de vacanţă. „Avem câteva priorităţi legislative, cum ar fi legea tichetelor de vacanţă, revenirea Registrului Comerţului la CCI, revederea legii 31 privind competenţele şi drepturile acţionarului minoritar la firmele care provind din privatizare, apoi o lege postprivatizare”, a declarat Herman Rosner. Anul trecut, Camerele de Comerţ şi Industrie au solicitat Guvernului emiterea unei ordonanţe de urgenţă în favoarea tichetelor de vacanţă, iniţiatorului acestui proiect, Herman Rosner, susţinând că în contextul unei crize financiare aceste tichete ar avea un efect benefic asupra dezvoltării turismului şi asupra pachetelor salariale. În ceea ce priveşte legea postprivatizare, preşedintele CCI Covasna a afirmat că există o schiţă a acesteia şi în ceea ce priveşte acţionarul minoritar. Rosner spune că orice acţionar minoritar care sesizează fapte de evaziune fiscală ar trebui să aibă un cuvânt de spus în instanţă sau să poată face demersuri în calitatea lui şi să aibă anumite drepturi. În contextul privatizărilor care au avut loc în judeţul Covasna dea lungul anilor, Herman Rosner spune că o criză mai mare decât cea care a fost în judeţ după ce privatizările au avut loc, cu greu mai poate fi, dacă ne gândim şi la miile de oameni rămaşi fără loc de muncă după acest proces.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.