ACTUALITATE 2 aprilie 2009

Campionul din scaun, aproape de implinirea unui vis

de Covasna Media | 569 vizualizări
Ciprian Anton (28 de ani), tânărul în scaun rulant care a reprezentat ţara la numeroase campionate naţionale şi internaţionale de tenis, baschet sau atletism, mai are nevoie de 1.100 de lei pentru a putea aduce în ţară un scaun special pentru tenis

Ciprian Anton (28 de ani), tânărul în scaun rulant care a reprezentat ţara la numeroase campionate naţionale şi internaţionale de tenis, baschet sau atletism, va beneficia în curând de un scaun special pentru tenis, după ce Comisia de Tineret şi Sport din cadrul Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a aprobat pentru acest scop suma de 8.000 de lei, în cadrul proiectelor sportive depuse. Scaunul a fost deja comandat şi banii aprobaţi au fost suficienţi pentru achiziţionarea lui, însă

Ciprian Anton (28 de ani), tânărul în scaun rulant care a reprezentat ţara la numeroase campionate naţionale şi internaţionale de tenis, baschet sau atletism, mai are nevoie de 1.100 de lei pentru a putea aduce în ţară un scaun special pentru tenis

Ciprian Anton (28 de ani), tânărul în scaun rulant care a reprezentat ţara la numeroase campionate naţionale şi internaţionale de tenis, baschet sau atletism, va beneficia în curând de un scaun special pentru tenis, după ce Comisia de Tineret şi Sport din cadrul Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a aprobat pentru acest scop suma de 8.000 de lei, în cadrul proiectelor sportive depuse.

Scaunul a fost deja comandat şi banii aprobaţi au fost suficienţi pentru achiziţionarea lui, însă pentru ca acesta să fie adus în ţară Ciprian mai are nevoie de 1.100 de lei, bani pe care este nevoit să îi strângă din sponsorizări.

Multiplu medaliat în scaun rulant

În ultimii ani, Ciprian Anton a participat la mai multe campionate naţionale şi internaţionale de tenis de câmp, baschet sau atletism, a activat ca voluntar pentru recuperarea persoanelor cu handicap şi a fost invitat la concursul „Dansez pentru tine“ în sprijinul copiilor cu diferite probleme.

El a ajuns în scaun cu rotile în urmă cu cinci ani, după ce căzuse pe spate de pe acoperişul unei case, de la o înălţime de 7 metri. Ciprian nu a pierdut însă vremea şi a câştigat mai multe medalii de aur, argint, precum şi cupe la competiţiile în scaun rulant. Nu de puţine ori însă s-a confruntat cu lipsa echipamentului sau a banilor pentru deplasări.

Maraton de înot...

Anul 2009 se arată unul destul de plin pe plan sportiv pentru tânărul Ciprian. Între 9-10 mai el va participa la Maratonul de 24 de ore de Înot de la Braşov, unde va înota într-o echipă mixtă formată din persoane în scaun şi persoane valide, în total el urmând a înota două ore din totalul Maratonului.

Este pentru a doua oară când Ciprian participă la Maratonul de Înot şi a reuşit să parcurgă în 30 de minute zece ture dus-întors de bazin olimpic.

...Concurs de tenis în Ungaria...

O altă competiţie la care va participa, de data aceasta de tenis, are loc în Ungaria în perioada 14 –17 mai, unde va concura cu un coleg de-al său. „Ne pregătim pentru turneul internaţional de tenis de la Bucureşti, din iulie, care va avea loc la Federaţia Română de Tenis sau la Sofitel”, a precizat Ciprian, cu menţiunea că ar putea fi singurul care reprezintă România la acest campionat la care vin concurenţi din Grecia, Moldova, Turcia, Bulgaria sau România.

... dar şi Jocurile Naţionale de Atletism

Tânărul nu va lipsi nici de la Jocurile Naţionale de Atletism, unde va concura la distanţele de 1.800, 500 şi 100 de metri, şi tot în cadrul acestor Jocuri va participa şi la Campionatul Naţional de Baschet. De asemenea, Ciprian Anton se gândeşte să participe şi la maratonul Gall Lajos, organizat cu ocazia Zilelor municipiului Sfântu-Gheorghe.

Contul în care îl puteţi ajuta pe campionul din scaun să ajungă în posesia scaunului rulant pentru tenis este RO07RNCB0124037974010003, cont euro, şi RO77RNCB0124037974010004, cont lei, deschise la BCR, titular Violeta Anton.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.