SPORT 24 iunie 2009

Ciprian Anton, la Turneul Internaţional de Tenis în Scaun Rulant

de Covasna Media | 947 vizualizări
Ciprian Anton (28 de ani) din Sfântu-Gheorghe va participa la începutul lunii iulie la prima ediţie a turneului internaţional de tenis în scaun rulant „Motivation Romania Open 2009”, fiind singurul reprezentant al judeţului la această competiţie. Turneul are loc în intervalul 9-12 iulie, la Bucureşti, iar la acesta vor participa numeroase persoane în scaun rulant din întreaga lume.

Ciprian Anton (28 de ani) din Sfântu-Gheorghe va participa la începutul lunii iulie la prima ediţie a turneului internaţional de tenis în scaun rulant „Motivation Romania Open 2009”, fiind singurul reprezentant al judeţului la această competiţie.

Turneul are loc în intervalul 9-12 iulie, la Bucureşti, iar la acesta vor participa numeroase persoane în scaun rulant din întreaga lume.

Ciprian a participat în ultimii ani la numeroase competiţii de tenis dar nu numai, cea mai recentă fiind organizată în Ungaria, unde a ajuns în semifinale. De asemenea, în urmă cu aproximativ două săptămâni el a participat la anunţarea turneului internaţional de tenis în scaun rulant, la Bucureşti, şi la o serie de meciuri demonstrative de tenis prilejuite de acest eveniment. Meciurile au fost susţinute de Jayant Mistry, clasat în primii 8 tenismeni din lume, tineri sportivi români utilizatori de scaun rulant şi celebrităţi ale tenisului românesc. Cu această ocazie, Ciprian a avut şansa să joace tenis şi cu Dinu Pescariu.

Anual în lume au loc peste o sută de turnee de tenis în scaun rulant, care demonstrează talentul şi tenacitatea de care dau dovadă persoanele cu dizabilităţi.

Între timp, învaţă să conducă

Între timp, Ciprian învaţă însă să conducă. El va urma cursurile unei şcoli de şoferi din Bucureşti, care are maşini adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, întrucât în Covasna nu există asemenea autovehicule. El va urma şcoala de şoferi la Bucureşti, urmând ca la finalizarea ei să susţină examenul în Sfântu-Gheorghe, cu maşina adaptată adusă din Capitală. Ciprian spune că l-ar ajuta foarte mult să aibă carnet de şofer şi cu timpul o maşină adaptată –

la care frâna şi acceleraţia se manevrează cu mâna, mai ales având în vedere că trebuie să se deplaseze în diferite locaţii pentru a participa la competiţii sportive.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
Marius Răduţă, 25 iunie 2009
Ciprian, mult succes, atât la turneul de tenis cât şi la examenul pentru permis. BAFTĂ !!!
tanase ramona elena, 25 iunie 2009
salut sunt ramona o fosta colega de a ta te felicit ptr ca nu teai dat batut si iti urez multa sanatate si toate cele bune mult succes in continuare ciao
Cristian Schiopu, 25 iunie 2009
Mult succes Ciprian, nu uita ca judokanii au incredere in calitatile tale sportive si stiu tenacitatea de care dai dovada in concursuri. "visele pot deveni realitate in momentul in care crezi in ele" citeste integral
zbeu, 25 iunie 2009
Iti tin pumnii in tot ceea ce faci! Felicitari
deny barbu, 24 iunie 2009
MULTA BAFTA CIPRIAN ESTI UN OM DE ADMIRAT
zoia, 24 iunie 2009
Mult succes Ciprian !! Sa te intorci campion !! O meriti din plin !!!
Costel, 24 iunie 2009
Un model pentru noi toti....
Alin, 24 iunie 2009
Mult succes!
lori, 24 iunie 2009
Felicitari Ciprian si sa ai multa bafta
Ion Ciobanu, 24 iunie 2009
Mult succes! De admirat acest om care-si depaseste conditia prin ambitie si munca.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.