ACTUALITATE 21 iulie 2009

Gradul de ocupare în pensiunile din judeţ este de 90 la sută

de Covasna Media | 964 vizualizări
Gradul de ocupare în pensiunile din judeţul Covasna este, în luna iulie, de aproximativ 90 la sută, a declarat, marţi, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) Covasna, Daragus Attila. Preşedintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, a spus că, în luna iulie, la nivel judeţean, circa 90 la sută din locurile de cazare din pensiunile agroturistice sunt ocupate, respectiv

Gradul de ocupare în pensiunile din judeţul Covasna este, în luna iulie, de aproximativ 90 la sută, a declarat, marţi, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) Covasna, Daragus Attila.

Preşedintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, a spus că, în luna iulie, la nivel judeţean, circa 90 la sută din locurile de cazare din pensiunile agroturistice sunt ocupate, respectiv rezervate.

Daragus a spus că, în schimb, în lunile mai şi iunie gradul de ocupare în pensiunile covăsnene era de doar 45-50 la sută, cu 30 la sută mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi preţurile au rămas aceleaşi ca şi cele practicate în 2008. Preşedintele ANTREC Covasna a adăugat că, faţă de anii precedenţi, când foarte mulţi turişti au făcut din timp rezervări în pensiunile agroturistice, în acest an rezervările sunt făcute în ultima clipă.

Daragus a afirmat că, de exemplu, pentru luna august, doar circa 20 la sută din locurile de cazare din pensiuni sunt rezervate.

Potrivit sursei citate, acest lucru este cauzat de criza economică, însă şi de faptul că în ultimii ani a crescut oferta, au fost construite foarte multe pensiuni agroturistice, drept urmare turiştii au de unde să aleagă.

Daragus Attila susţine că majoritatea turiştilor, circa 65-70 la sută, sunt din România, iar restul din străinătate, în special din Ungaria.

În opinia preşedintelui ANTREC Covasna, turiştii sunt atraşi de această zonă a ţării deoarece în Covasna găsesc zeci de izvoare de apă minerală, mofete, băi termale.

Daragus a subliniat că preţurile pentru acest sezon de vară nu s-au majorat faţă de cele practicate în vara anului trecut, astfel că într-o pensiune de trei margarete o noapte de cazare cu mic dejun inclus costă între 80 şi 100 de lei, iar într-una de două margarete - între 40 şi 70 de lei.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 23 iulie 2009
Eu mi-am programat concediul la Izvorul Mureşului, deloc încântat de moda bulgărească de acum, cred că mai sunt destui ca mine, astfel că zonele turistice din ţară vor fi ocupate de turişti. citeste integral
Ariel, 22 iulie 2009
sa vedem cum fac fata localnicii prestatori de servicii turistice fata cu concurenta din emiratele arabe uimite... =))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.