ACTUALITATE 20 septembrie 2009

Traseu pentru biciclişti, marcat cu schiuri

de Covasna Media | 1194 vizualizări
[singlepic=337,400,200,,left]Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Covasna, Serviciul Judeţean Salvamont şi Centrul de Informare Europe Direct Sfântu-Gheorghe au marcat la sfârşitul săptămânii trecute într-un mod mai original traseul pentru biciclişti în Munţii Baraolt, amplasând semnele care indică o direcţie sau alta pe schiuri vechi montate în beton. Ideea le-a venit din cauza „colecţionarilor” de fier vechi, care strângeau stâlpii de fier pentru a-i valorifica la punc tele de colectare a

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Covasna, Serviciul Judeţean Salvamont şi Centrul de Informare Europe Direct Sfântu-Gheorghe au marcat la sfârşitul săptămânii trecute într-un mod mai original traseul pentru biciclişti în Munţii Baraolt, amplasând semnele care indică o direcţie sau alta pe schiuri vechi montate în beton. Ideea le-a venit din cauza „colecţionarilor” de fier vechi, care strângeau stâlpii de fier pentru a-i valorifica la punctele de colectare a deşeurilor feroase.

Traseul poartă numele „ZEROO“, în ideea că este prima iniţiativă de acest gen de la noi din judeţ şi chiar din ţară. Ea s-a născut în urmă cu doi ani şi a aparţinut Asociaţiei pentru Turism şi cetăţenilor din Aita Medie.

Traseul ciclist începe de la Fântâna Honved, care se găseşte pe drumul spre Şugaş Băi, de unde biciclistul condus de semnul galben continuă spre creasta muntelui Baraolt. De aici, semnul albastru duce până în vârful Vadas, locaţie de unde biciclistul o poate lua spre Valea Crişului sau spre Aita Medie.

Semnele care indică direcţia sunt turnate în beton şi montate pe schiuri. Potrivit iniţiatorilor, această acţiune a fost menită să asigure iubitorilor de mountain bike condiţii mai sigure de aşi practica hobby-ul, oferindu-le totodată vizitatorilor posibilitatea de a cunoaşte frumuseţea munţilor Baraolt, fără a se rătăci. Un alt scop al acţiunii a fost acela de a îmbunătăţi starea de sănătate a cetăţenilor, care sunt încurajaţi să facă ieşiri în natură.

Cu excepţia porţiunii de început a traseului ciclist, acesta este considerat unul de dificultate medie şi uşoară. Acţiunea se încadrează în seria de evenimente prilejuite de Săptămâna Mobilităţii Europene, iar inaugurarea oficială a traseului va avea loc vineri, la ora 15, la Fântâna Honved.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.