SPORT 11 octombrie 2009

Doi covăsneni au devenit cei mai rapizi români pe „El Capitan“

de Covasna Media | 774 vizualizări
Doi tineri covăsneni, Alex – Sasa Koncz şi Sorin Nichiforiuc din Sfântu-Gheorghe, au reuşit să parcurgă cu succes unul dintre cele mai renumite trasee din lume - „The Nose – El Capitan” – un adevărat zid de granit aflat la o înălţime de peste 1.200 de metri în Parcul Naţional Yosemite, SUA.

[singlepic=425,400,200,,left]Traseul a fost parcurs în trei zile şi lea adus căţărătorilor cea mai bună ascensiune de până acum, de la noi din ţară, ei reuşind să-i devanseze pe colegii lor Szocs Imreh si Wagner Attila, care au escaladat peretele în 3 zile şi jumătate. Băieţii s-au întors acasă săptămâna trecută şi îşi amintesc cu drag de succesul lor, dar nu au uitat nici de teribila căldură californiană care i-a însoţit tot drumul.

Doi tineri covăsneni, Alex – Sasa Koncz şi Sorin Nichiforiuc din Sfântu-Gheorghe, au reuşit să parcurgă cu succes unul dintre cele mai renumite trasee din lume - „The Nose – El Capitan” – un adevărat zid de granit aflat la o înălţime de peste 1.200 de metri în Parcul Naţional Yosemite, SUA.

Traseul a fost parcurs în trei zile şi lea adus căţărătorilor cea mai bună ascensiune de până acum, de la noi din ţară, ei reuşind să-i devanseze pe colegii lor Szocs Imreh si Wagner Attila, care au escaladat peretele în 3 zile şi jumătate. Băieţii s-au întors acasă săptămâna trecută şi îşi amintesc cu drag de succesul lor, dar nu au uitat nici de teribila căldură californiană care i-a însoţit tot drumul.

Plecaţi de acasă cu aproximativ 40 de litri de apă în spate, ei au avut de îndurat temperaturi de peste 40 de grade, în condiţiile în care acasă erau obişnuiţi cu unele de aproximativ 30.

„Au fost temperaturi foarte ridicate, de peste 45 de grade, pe parcurs am şi rămas fără apă, în ultima zi. Condiţiile au fost extreme pentru noi, obişnuiţi la temperaturi de aproximativ 30 de grade. Acolo am fost expuşi la soare şi deşi am plecat cu multă apă la noi, nu ne-a ajuns. Nu credeam că vom avea nevoie de atâta apă. Ne-am deshidratat şi a trebuit să ne „autohidratăm“, povesteşte Alex – Sasa (33 de ani). Detalii în Observatorul de Covasna de astăzi!

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
calin groza, 6 septembrie 2014
toata stima pentru aceasta realizare putini oameni sunt constienti de realizarea voastra ,media in loc sa mediatizeze asemenea performante mediatizeaza tarfe si cocalari.stima si respect .
marian nichiforiuc, 22 octombrie 2009
Felicitari, baieti!Felicitari,Sorin!Mi-ar fi placut sa aud de performanta voastra si la stirile sportive la tv.Sunt mandru de tine,nepoate!Marian Nichiforiuc
Zsuzsika, 20 octombrie 2009
Felicitari baietii !!A fost o mare realizare! Sunt mandra de tine Sorin!
Primar_la_Hetea, 12 octombrie 2009
Il cunosc pe Sasa, nu stiam ca are ambitii atat de mari. Bravo baieti !
carmen, 12 octombrie 2009
Sunt foarte mandra de tine Soricu. Te iubesc
Ciprian A, 11 octombrie 2009
Sunt absolut mandru de performanta baetilor, toata admiratia din partea mea. Sunt mandru ca doar acesti oameni reprezinta orasul nostru prin tot ceea ce fac. Nu odata, Koncz si Sorin ne-au demonstrat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.