ACTUALITATE 19 octombrie 2009

Val de viroze în România: 80.000 de români au ajuns la spital în ultima săptămână

de Covasna Media | 558 vizualizări
[singlepic=452,250,250,,left]Val de viroze după prima săptămână cu temperaturi scăzute. Spitalele din toată ţara au acordat îngrijiri medicale la peste 80.000 de persoane cu infecţii respiratorii. Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 20 la sută. La spitalul Marie Curie, saloanele sunt pline de copii cu laringite, bronşiolite sau

Val de viroze după prima săptămână cu temperaturi scăzute. Spitalele din toată ţara au acordat îngrijiri medicale la peste 80.000 de persoane cu infecţii respiratorii. Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 20 la sută.

La spitalul Marie Curie, saloanele sunt pline de copii cu laringite, bronşiolite sau pneumonii. Medicii abia fac faţă numărului mare de bolnavi. „Într-o zi normală sunt peste 300 de consultaţii, înseamnă cel puţin 35 de copii internaţi zi de zi. Virozele au ajuns la o pondere de peste 60, 70%. A crescut cu 20, 30 la sută şi ne aşteptam să mai crească“, a precizat Iuliana Codruţ, medic pediatru Marie Curie.

De o săptămână, la spitalul Grigore Alexandrescu salonele sunt pline, iar micuţii cu pneumonii şi viroze au stat şi câte doi într-un pat. Şi la spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara ajung, zilnic, peste 80 de bolnavi cu febră şi tuse. 90% sunt dintre aceştia sunt copii sub patru ani. „De vină este vremea rece şi aglomeraţia, copiii sunt duşi în locuri publice de unde vin direct la noi cu febră şi convulsii“, a declarat Mihaela Dincă, medic de urgenţă.

Virusologii vin cu veşti si mai rele. Luna viitoare, ne pândeşte gripa.

Realitatea.net

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.