CULTURA 21 aprilie 2010

Bebeluși înscriși la Bibliotecă

de Covasna Media | 2751 vizualizări
Inedita idee se adresează copiilor care au cel mult 3 ani 21apr2010-copilBiblioteca Județeană Bod Peter a început de ieri un program foarte original destinat copiilor cu vârsta de cel mult 3 ani, prin care toți copiii care s-au născut începând cu data de 20 aprilie, în Sfântu-Gheorghe, vor primi un pachețel cu trei cărți de diferite genuri, un abonament la Bibliotecă pentru întreaga familie, precum și un mic îndrumar pentru părinți, care conține sfaturi cu ce pot face copiii de această vârstă cu cărțile.

Inedita idee se adresează copiilor care au cel mult 3 ani

21apr2010-copilBiblioteca Județeană Bod Peter a început de ieri un program foarte original destinat copiilor cu vârsta de cel mult 3 ani, prin care toți copiii care s-au născut începând cu data de 20 aprilie, în Sfântu-Gheorghe, vor primi un pachețel cu trei cărți de diferite genuri, un abonament la Bibliotecă pentru întreaga familie, precum și un mic îndrumar pentru părinți, care conține sfaturi cu ce pot face copiii de această vârstă cu cărțile.

Ideea i-a venit responsabilei PR a Bibliotecii, Hollanda Andrea, și se adresează atât părinților, dar își propune totodată și să apropie copiii de carte încă din fragedă copilărie.

Directorul Bibliotecii, Szonda Szabolcs, a declarat că acest program își propune în mare măsură să-i atragă pe părinți spre Bibliotecă și să-i facă să își dea seama că timpul pe care îl petrec cu copilul poate fi și util și plăcut, în plus este bine pentru copil să se obișnuiască cu cartea încă de mic.

Îndrumarul conține sfaturi privind ce anume pot face copiii de până la 3 ani cu cărțile – inclusiv ronțăit în cazul acelor cărți din materiale speciale, precum și ce i se poate citi unui copil la această vârstă.

Programul va fi lansat oficial în data de 24 aprilie, în cadrul Zilelor Sf.Gheorghe, și se derulează pe termen nelimitat, copiilor de până la 3 ani. Tot în cadrul acestui program a fost vernisată marți și o expoziție cu cărți pentru copii, care poate fi vizitată până vineri.

În cazul în care va avea succes și va fi sprijinit în continuare, programul ar putea fi extins și în județ, întrucât acum este destinat numai copiilor din Sfântu-Gheorghe.

Pentru succesul acțiunii, Biblioteca intenționează să colaboreze cu Direcția Socială, de unde mamele să afle de inițiativa lor și să se prezinte cu o hârtie ștampilată la Bibliotecă.

Ana Sidon

Teme articol: biblioteca bebelus carte
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ionela, 21 aprilie 2010
De unde pot lua si eu cartile gratuite?Am un baietel de un an si jumate si ii plac foarte mult cartile.Astept un raspuns.Va multumesc
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.