CULTURA 7 aprilie 2010

Bienală de grafică unică în zonă

de Covasna Media | 771 vizualizări
Concursul se adresează artiștilor profesioniști și studenţi, iar termenul de depunere a lucrărilor este 18 aprilie 08apr2010-graficaConsiliile judeţene din Covasna și Harghita, împreună cu Centrul de Creaţie Lăzarea Harghita și Centrul de Cultură din Covasna organizează între 17 mai – 30 iulie 2010 un eveniment unic în zonă, și anume un concurs de grafică adresat artiștilor profesioniști și studenţi la universităţile de artă din ţară și străinătate, iar înscrierile pot fi făcute până în data de 18 aprilie. Evenimentul își propune să prezinte și

Concursul se adresează artiștilor profesioniști și studenţi, iar termenul de depunere a lucrărilor este 18 aprilie 

08apr2010-graficaConsiliile judeţene din Covasna și Harghita, împreună cu Centrul de Creaţie Lăzarea Harghita și Centrul de Cultură din Covasna organizează între 17 mai – 30 iulie 2010 un eveniment unic în zonă, și anume un concurs de grafică adresat artiștilor profesioniști și studenţi la universităţile de artă din ţară și străinătate, iar înscrierile pot fi făcute până în data de 18 aprilie.

Evenimentul își propune să prezinte și promoveze grafica și artele plastice contemporane, prin stimularea artiștilor. Concursul este împărţit în două secţiuni – grafică tradiţională și grafică experimentală, iar un artist se poate înscrie cu maxim 3 lucrări din ultimii cinci ani.

Cerinţele tehnice, precum şi criteriile de eligibilitate stabilite de regulament pot fi găsite pe pagina de web a bienalei: www.grafikaiszemle.ro/bienale/ro/. Lucrările trebuie trimise prin poştă la adresa Centrului de Creaţie Lăzarea Harghita, urmând ca după încheierea termenului să fie evaluate de un juriu internaţional.

Premiul principal a fost oferit de o firmă de construcţie și se ridică la 2.000 de euro. De asemenea, Consiliile judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au mai oferit câte un premiu în valoare de 1.000 de euro.

Potrivit reprezentantului PR al evenimentului, Szocs Edit, premiile vor fi înmânate pe 18 mai 2010, la ora 19.00 în sala mare a Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe. La ceremonie va participa şi patronul evenimentului, Kelemen Hunor, ministrul culturii. Primele 70 de lucrări selectate de juriu vor apărea într­un catalog şi vor fi expuse în trei locaţii. Prima expoziţie va avea loc în Galeria de Artă „Gyárfás Jenő” din Sfântu-Gheorghe.

 

Ana Sidon

Sursa foto: iubescbrasovul.ro

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.