ACTUALITATE 16 aprilie 2010

Începe numărătoarea inversă pentru Zilele Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 441 vizualizări
16apr2010-zsfPe 18 aprilie se dă startul celui mai mare eveniment din Sfântu Gheorghe - cea de-a 19-a ediţie a Zilelor Oraşului, care va dura până pe 25 aprilie. Ediţia din acest an propune o serie de evenimente culturale - de la concerte - Bad Boys Blue, Compact, Puya, spectacole de teatru – printre care şi apreciatul „20/20” al Gianinei Cărbunariu, până la diverse concursuri - de gătit, de karaoke, de mustăţi, de dansuri şi multe altele.

16apr2010-zsfPe 18 aprilie se dă startul celui mai mare eveniment din Sfântu Gheorghe - cea de-a 19-a ediţie a Zilelor Oraşului, care va dura până pe 25 aprilie. Ediţia din acest an propune o serie de evenimente culturale - de la concerte - Bad Boys Blue, Compact, Puya, spectacole de teatru – printre care şi apreciatul „20/20” al Gianinei Cărbunariu, până la diverse concursuri - de gătit, de karaoke, de mustăţi, de dansuri şi multe altele.

Maraton de evenimente

Duminică, 18 aprilie, Zilele Sfântu Gheorghe vor fi deschise printr-un concert de orgă Varnus Xaver, la Biserica Catolică. Pe 19 aprilie va avea loc Întâlnirea Păpuşarilor, în cadrul căreia se vor susţine nenumărate reprezentaţii de teatru de păpuşi, iar seara, cu începere de la ora 19, în sala mare a Teatrului va avea loc premiera spectacolului „Copiii Soarelui” de Maxim Gorkij, în regia lui Zakarias Zalan. Pe 20 aprilie, în Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene va avea loc spectacolul „20/20” în regia Gianinei Cărbunariu, iar următoarele zile sunt dedicate tot artelor – ziua de marţi cuprinzând o suită se spectacole de teatru atât de păpuşi cât şi piese destinate publicului matur, în limbile română şi maghiară. Pe 22 aprilie, la Casa Căsătoriilor va avea loc „Nunta de Aur”, o întâlnire a cuplurilor care au ajuns la 50 de ani de căsnicie, iar vineri, în Parcul Central Elisabeta, iubitorii dansului vor putea participa la cursuri de dansuri renascentiste. Tot pe 22 aprilie, la Baza Hipică de la Sâncrai, Federaţia Ecvestră Română şi Clubul Sportiv Sfântu Gheorghe organizează „Cupa Sfântu Gheorghe”.

Sâmbătă, 24 aprilie, în faţa Restaurantului Park va avea loc un concurs de gătit, în organizarea ASIMCOV, iar romii din Orko vor dezbate problemele comunităţii la o masă rotundă. Seara va aduce „Competiţia de aruncat cu telefonul mobil”, în faţa Restaurantului Tribel, în aceeaşi locaţie urmând să aibă loc concursul „Se caută cel mai puternic om din Sfântu Gheorghe”.

Ziua de duminică va cuprinde prepararea unui bou la proţap – Restaurantul Park, decernarea Premiilor Pro Urbe – Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene, probe de forţă prin tractarea unui camion – Restaurantul Tribel. Tot duminică va avea loc „Olimpiada mustăţilor”, care anul trecut s-a bucurat de o mare popularitate în rândul publicului.

Tinerii se întâlnesc la Corturi

Tinerii români şi cei maghiari vor petrece împreună de Zilele Sfântu Gheorghe, organizaţiile care-i reprezintă urmând să amplaseze Corturile tineretului în faţa Restaurantului Şugaş - Cortul Tineretului Român pentru Comunitate şi Cortul Harit. Spre deosebire de ediţia din 2009 a Zilelor oraşului, când cele două Corturi s-au aflat în locaţii diferite, în acest an corturile vor fi lipite unul de celălalt, iar deschiderea lor va avea loc în după-masa zilei de vineri, 23 aprilie. Programele comune ale Corturilor vor debuta cu o seara de karaoke cu muzică de toate genurile, atât în română şi maghiară cât şi în engleză. Vizitatorii celor două Corturi vor avea ocazia, de asemenea, să se întâlnească şi cu artiştii invitaţi în concertele Zilelor, cu prilejul unor sesiuni de autografe.

Încep înscrierile pentru Treasure Hunt

Tot sub semnul apropierii stă şi competiţia Treasure Hunt, care în acest an va fi organizată împreună de către cele două Corturi. La Treasure Hunt, pentru care înscrierile vor începe cu o săptămână înainte, sunt aşteptate aproximativ 100 de echipe formate din câte 3 participanţi.

Potrivit organizatorilor, competiţia este deschisă oricui, inclusiv celor din afara judeţului, înscrierile urmând să înceapă săptămâna viitoare, marţi. Ziua de duminică, 25 aprilie, va fi una de sărbătoare la Corturi, unde va avea loc un adevărat spectacol de muzică populară, în cadrul căruia vor evolua formaţii din Miercurea Ciuc, Întorsura Buzăului, Cluj şi Mureş. La Cortul Tineretului Român se vor putea servi şi tradiţionalul bulz românesc şi clătite, preparate de elevii de la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi, în vreme ce Cortul Harit va oferi, seara, un spectacol de artificii.

Zilele Africii la Sfântu Gheorghe

În organizarea Asociaţia Larmafa, la Cortul Harit va avea loc şi un program cultural tematic de trei zile ce include expoziţie de instrumente muzicale şi un târg dedicate Zilelor Africii; cu această ocazie, doritorii vor putea urmări concertul Chalaban, pe 24 aprilie în holul Teatrului.

Pentru cei care poartă numele Gheorghe sau derivate ale acestuia, Primăria Sfântu Gheorghe a pregătit insigne personalizate, pe care doritorii le vor putea obţine gratuit făcând dovada purtării respectivului nume; municipalitatea va oferi, contra-cost şi diverse obiecte cu elemente imagistice Zilele Sfântu Gheorghe - tricouri, căni, hărţi, ceasuri.

Monica Vajna

Teme articol: Zilele Sfântu-Gheorghe
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.