ACTUALITATE 22 iunie 2010

700.000 de euro pentru reabilitarea Şcolii din Zagon

de Covasna Media | 717 vizualizări
Primăria comunei Zagon şi ADR Centru au semnat ieri, la Sfântu Gheorghe, contractul de finanţare a reabilitării Şcolii, în valoare de 700.000 de euro Şcoala generală cu clasele I-VIII „Mikes Kelemen“ din comuna Zagon intră în reabilitare în urma câştigării unui proiect european prin Programul Operaţional Regional (POR). Primăria comunei Zagon şi ADR Centru au semnat ieri, la Sfântu Gheorghe, contractul de finanţare a reabilitării Şcolii, reabilitare care va dura, potrivit documentaţiei, 20 de luni de la data stabilirii câştigătorului licitaţiei pentru efectuarea propriu-zisă

Primăria comunei Zagon şi ADR Centru au semnat ieri, la Sfântu Gheorghe, contractul de finanţare a reabilitării Şcolii, în valoare de 700.000 de euro

Şcoala generală cu clasele I-VIII „Mikes Kelemen“ din comuna Zagon intră în reabilitare în urma câştigării unui proiect european prin Programul Operaţional Regional (POR). Primăria comunei Zagon şi ADR Centru au semnat ieri, la Sfântu Gheorghe, contractul de finanţare a reabilitării Şcolii, reabilitare care va dura, potrivit documentaţiei, 20 de luni de la data stabilirii câştigătorului licitaţiei pentru efectuarea propriu-zisă a lucrărilor.

Directorul ADR Centru, Simion Creţu, a declarat că valoarea proiectului se ridică în jurul sumei de 700.000 de euro, iar contribuţia Primăriei Zagon va fi de numai 2%.

Din banii europeni veniţi la Zagon prin acest proiect se vor efectua lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă a şcolii şi de refacere a acoperişului, se va introduce încălzirea centrală, se vor moderniza cele 22 de săli de clase, se vor amenaja spaţiile verzi şi curtea şcolii, în vreme ce instituţia va fi dotată cu echipamentele necesare unei şcoli moderne.

Potrivit primarului comunei Zagon, Kis Jozsef, demersurile de realizare a proiectului au început în urmă cu trei ani, iar munca în întocmirea documentaţiei a fost una consistentă, până s-a ajuns la momentul semnării contractului de finanţare.

„Nu învinuiesc pe nimeni, birocraţia e de vină, dar au trecut totuşi trei ani”, a spus Kis Jozsef, potrivit căruia, în comuna Zagon - una dintre cele mai mari din judeţ, studiază 720 de elevi la cele trei şcoli existente. Şcoala Generală „Mikes Kelemen“ este veche de peste 100 de ani şi are mare nevoie de o reabilitare capitală, chiar dacă, de-a lungul timpului s-au mai efectuat diverse reparaţii.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
manuela, 22 iunie 2010
A! Si e PDL-ist.Deci are toate parghiile.Chef nu prea are.
manuela, 22 iunie 2010
E o suma imensa! Dar mai bine asa decat nimic-ul pe care il face primarul din Valea Crisului.E dezastru in comuna si nimeni nu face nimic.Pacat de o zona asa frumoasa cu un astfel de primar.
dana, 22 iunie 2010
sa speram ca cei 700.000 de euro vor fi folositi numai in scopul acesta,si nu in scopul satisfacerii nevoilor anumitor persoane,care vor sa isi schimbe wolkswagenul intr`un audi Q7
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.