ACTUALITATE 2 iunie 2010

Potrivit IȘJ Covasna, 35 de unităţi școlare au renunţat la grevă

de Covasna Media | 10815 vizualizări
35 de unităţi școlare din judeţ, dintr-un număr de 87, au renunţat ieri la grevă, faţă de 18 câte făcuseră deja acest pas cu o zi înainte, susţine conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ). Insp. gen. adjunct al IȘJ, Farkas Csaba, a declarat că numărul școlilor care fac grevă a scăzut faţă de luni, și dacă atunci 18 școli nu făcuseră grevă, ieri alte 35 au anunţat acest lucru. Potrivit acestuia, în respectivele

35 de unităţi școlare din judeţ, dintr-un număr de 87, au renunţat ieri la grevă, faţă de 18 câte făcuseră deja acest pas cu o zi înainte, susţine conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ).

Insp. gen. adjunct al IȘJ, Farkas Csaba, a declarat că numărul școlilor care fac grevă a scăzut faţă de luni, și dacă atunci 18 școli nu făcuseră grevă, ieri alte 35 au anunţat acest lucru. Potrivit acestuia, în respectivele școli elevii s-au dus la cursuri.

Ca date, conform aceleiași surse din 4.422 de angajaţi din învăţământul covăsnean, 54,6% au lucrat, iar restul au fost în grevă. De asemenea, dintre profesori, 52,68% au participat marţi la grevă. Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, Nagy Gabor, susţine însă că numărul profesorilor care fac grevă este mult mai mare.

„Numai zece şcoli din zona Întorsurii Buzăului nu sunt în grevă și încă vreo 500 de cadre didactice din zona Târgu-Secuiesc. În rest, nu e picior de cadru didactic în şcoală”, a declarat Nagy Gabor.

Liderii de sindicat au anunţat luni că în jur de 8.000 – 9.000 de sindicaliști au participat la greva generală, fie cea pe perioadă nedeterminată, fie de solidaritate, în timp ce astăzi, în faţa Prefecturii Covasna, se anunţă cel mai mare miting de protest care a avut loc în ultimii 10 – 15 ani la noi în judeţ, după cum susţin liderii sindicali. Potrivit IȘJ, Bacalaureatul a fost susţinut în condiţii normale în judeţul Covasna, și elevii au venit în proporţie de peste 98%.

Ana Sidon

Teme articol: greva profesori elevi scoli
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
florin, 2 iunie 2010
de ce PSD-PNL-UDMR????? UDMR e la putere acum si nu face nimic, din contra ne duce in groapa acum. Mai bine alegeri anticipate. Si daca schimbam guverne, care e problema, oricum e vai de capul citeste integral
ion, 2 iunie 2010
Hita, ideea nu e sa vina altii, caci nu asta doreste lumea. Lumea doreste sa vina cineva cu idei si masura anticriza nu cu masuri care sa amplifice criza asa cum se ia acum. Astia sunt ca doctorul citeste integral
fara UDMR, 2 iunie 2010
voi aveti de invatat istorie si geografie
fara UDMR, 2 iunie 2010
poate fara UDMR !!!
hita, 2 iunie 2010
Vai de capul nostru dacă începem, săschimbăm guverne. Nici cu aceasta no săfie uşor (din contră),dar cu o shimbare o să fie nasol. Şi de altfel care ar fi varianta PSD-PNL-UDMR ????????
Moni, 2 iunie 2010
Atata timp cat cei de la putere nu renunta la facilitatile lor,cum le pot cere asta celor cu salariul minim sau pensionarilor?
florin, 2 iunie 2010
Nae, de pdl de ce nu mentionezi nimic??? Pt ca esti pdl-ist. ;) daca lasam guvernul actual sa-si faca treaba, vor fi milioane de muritori de foame si oameni ca Nae care o duc f bine.
Nae, 2 iunie 2010
Gabi. Ar fi bine daca toata lumea ar constientiza cata nevoie avem de reformarea statutlui, este normal sa avem si nemultumiti acest fapt exista oriunde si oricand, niciodata nu poti sa-i multumesti citeste integral
Gabi, 2 iunie 2010
Manipulare pe fata, programele de austeritate trebuiesc acceptate cu orice prêt, nu exista alternative indiferent cine ar veni la guvernare. Reformele trebuie sa se faca, nimeni nu a avut curajul sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.