EDUCATIE 6 iulie 2010

Peste 500 de contestaţii la Bacalaureat

de Covasna Media | 624 vizualizări
Cele mai multe nemulţumiri sunt la limba și literatura română și la matematică Elevii din judeţ au depus ieri peste 500 de contestaţii la examenul de Bacalaureat, cele mai multe dintre ele fiind la limba și literatura română. Potrivit adjunctului Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ), inspectorul Farkas Csaba, în total au fost depuse 516 contestaţii, dintre care 187 la limba și literatura română, 127 la matematică și 60 la maghiară, plus cele de la alte materii. Contestaţiile urmau să fie rezolvate

Cele mai multe nemulţumiri sunt la limba și literatura română și la matematică

Elevii din judeţ au depus ieri peste 500 de contestaţii la examenul de Bacalaureat, cele mai multe dintre ele fiind la limba și literatura română.

Potrivit adjunctului Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ), inspectorul Farkas Csaba, în total au fost depuse 516 contestaţii, dintre care 187 la limba și literatura română, 127 la matematică și 60 la maghiară, plus cele de la alte materii. Contestaţiile urmau să fie rezolvate până aseară, la ora 19.

Anul acesta, procentul de promovabilitate la Bacalaureat în școlile din Covasna este cu peste 10% mai mic faţă de anul trecut – 72,12% faţă de 84,24% - în timp ce la două licee din Sfântu-Gheorghe apare o situaţie fără precedent în care niciun elev nu a promovat Bacalaureatul.

Este vorba despre Grupul Școlar Puskas Tivadar și Grupul Școlar Gaman Janos, unde procentul de promovabilitate este 0%. Conducerea celor două unităţi școlare nu a putut fi contactată pentru a oferi o explicaţie privind aceste rezultate.

În cele două situaţii, din 66 de elevi prezenţi la Bacalaureat la Gaman Janos, niciunul nu a fost promovat, iar la PuskasTivadar s-a întâmplat același lucru din 96 de elevi prezenţi.

Ca și medii, anul acesta în Covasna nu există nicio medie de zece la Bacalaureat și majoritatea mediilor sunt între 7 și 8.

Ana Sidon

Foto: Viorel Iordan

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.