EDUCATIE 8 iulie 2010

Peste 800 de candidaţi la examenele de titularizare

de Covasna Media | 586 vizualizări
La unele materii sunt zece concurenţi pe post Probele cuprinse în examenul de titularizare se apropie cu pași repezi și vor avea loc începând cu săptămâna viitoare, luni. Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Keresztely Irma, anul acesta au fost scoase la concurs 103 posturi titularizabile, 335 de posturi complete, netitularizabile, și 896 de poziții incomplete, netitularizabile.

La unele materii sunt zece concurenţi pe post

Probele cuprinse în examenul de titularizare se apropie cu pași repezi și vor avea loc începând cu săptămâna viitoare, luni. Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Keresztely Irma, anul acesta au fost scoase la concurs 103 posturi titularizabile, 335 de posturi complete, netitularizabile, și 896 de poziții incomplete, netitularizabile. Pentru posturile scoase la concurs pentru această sesiune s-au înscris 824 de candidați, dintre care 89 absolvenți ai promoțiilor din anul 2010.

Concurență foarte mare este la mai multe discipline, respectiv la educație fizică și sport, geografie, istorie și psihopedagogie specială. Concursul are loc în două centre – la Școala Berde Aron și la Grupul Școlar Kos Karoly, iar repartizarea va avea loc la Palatul Copiilor.

O nouă repartizare la liceu

În ceea ce privește admiterea în clasa a IX-a, pentru anul şcolar 2010-2011 au fost aprobate 70 de clase la zi, dintre care 27 la secția română și 43 la limba maghiară, două clase de seral, patru la frecvență redusă și una la învățământul special. Până în prezent au fost realizate 37 de clase la secția maghiară și 17 la română, fiind incomplete alte șase în total. A doua etapă de repartizare va avea loc în data de 12 iulie, ocazie cu care vor fi repartizați și elevii care nu au participat la prima sesiune și nu au bifat nicio opțiune sau cei 11 candidați care au completat fișa, dar nu mai erau locuri disponibile. Elevii trebuie să se prezinte până în data de 15 iulie pentru a-și depune dosarul de înscriere, în caz contrar își vor pierde locul.

Peste 250 de elevi nu au situaţia încheiată

Conducerea IȘJ a prezentat și datele privind încheierea situației școlare înainte de corigențe, și care arată în felul următor, raportat la elevii de clasa a VIII-a: 92 de corigenți, 56 de repetenți și 111 elevi cu situația neîncheiată. Dintre aceștia din urmă, o parte pleacă cu părinții în străinătate, alții au absențe și așa mai departe.

În total, după prima etapă de repartizare sunt libere 356 de locuri în școlile din județ, care se speră că vor fi ocupate în etapele doi și trei.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.