ECOLOGIE 1 septembrie 2010

24,5 milioane de euro pentru sistemul de management al deșeurilor

de Monica Vrânceanu | 1572 vizualizări
Proiectul „Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna“, având o valoare de 24,5 milioane de euro, va fi semnat în săptămâna următoare. Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a anunţat ieri la Arcuș semnarea proiectului care va fi finanţat în proporţie de 75% din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR, restul din bugetul de stat şi din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna. Investiţiile cuprinse în proiect prevăd un Centru de management integrat al deşeurilor care să conţină depozit ecologic de deşeuri, o staţie de sortare a

Proiectul „Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna“, având o valoare de 24,5 milioane de euro, va fi semnat în săptămâna următoare.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a anunţat ieri la Arcuș semnarea proiectului care va fi finanţat în proporţie de 75% din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR, restul din bugetul de stat şi din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna. Investiţiile cuprinse în proiect prevăd un Centru de management integrat al deşeurilor care să conţină depozit ecologic de deşeuri, o staţie de sortare a deşeurilor reciclabile, staţie de compostare a deşeurilor organice, precum și o staţie de transfer pentru zona Târgu Secuiesc, cu containere şi autovehicule pentru transfer. Potrivit ministrului Borbely, finalizarea investiţiei are ca dată limită anul 2013.

Sursa foto: pitestianul.ro

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.