ECOLOGIE 29 septembrie 2010

Ziua curăţeniei generale

de Covasna Media | 656 vizualizări
“Natura şi educația sunt asemănătoare, căci educația transformă omul și prin această transformare creează natura” - Democrit. “A uita e omenește” spune o veche zicală... și noi uităm! Uităm de datoria pe care strămoșii noştri ne-au lasat-o și anume aceea de a avea grijă de mediul în care trăim. Din acest motiv educația ecologică trebuie începută de la o vârstă fragedă, pentru a reuși formarea unei conștiințe ecologice

“Natura şi educația sunt asemănătoare, căci educația transformă omul și prin această transformare creează natura” - Democrit.

“A uita e omenește” spune o veche zicală...  și noi uităm! Uităm de datoria pe care strămoșii noştri ne-au lasat-o și anume aceea de a avea grijă de mediul în care trăim. Din acest motiv educația ecologică trebuie începută de la o vârstă fragedă, pentru a reuși formarea unei conștiințe ecologice și a unui comportament adecvat. Este nevoie ca, de mici, elevii să înțeleagă că natura este un organism viu care trebuie protejat.

La Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Sfântu-Gheorghe, elevii ciclului primar au luat parte cu însuflețire vineri la proiectul educațional “Ziua curățeniei generale - Viață sănătoasă verde”. Unsprezece clase, însoțite de profesorii organizatori Mona Macovei, Marcela Gavrilă, Liliana Laurențiu, Alina Coznean, Camelia Onofrei, Stela Matei, Rodica Floroianu, Doina Gheorghincă, Ilyes Ibolya, Melania Banciu, Mihai Banciu, Valeria Păcală au participat la acțiunea de ecologizare a municipiului Sfântu Gheorghe la ieşire spre Vâlcele.

Copiii au fost echipați cu mănuși, saci, săpun lichid, trusă medicală.

După un instructaj de siguranță, efectuat de coordonatorul proiectului, elevii au trecut la acțiune. Au colectat deșeuri din cele mai variate: pet-uri, ligheane, rame de televizor, cutii, sticle etc.

La finalul acțiunii, elevii au lăsat mesaje dintre cele mai sugestive pentru cei care nu protejează natura. Consider că succesul acestei acțiuni a constat atât în curățenia zonei cât și în mesajele pregătite din timp de elevi, mesaje care au fost lipite sau înfipte în pământ în zona în care s-a făcut curățenie.

Dorim  ca acest proiect să devină tradițional la Colegiul Național “Mihai Viteazul“.

Este important ca elevii să acționeze în mod practic, deoarece scopul școlii este acela de a forma creatori și nu indivizi care să repete ceea ce au învățat generațiile precedente.

Profesor coordonator, Mioara Dobrilă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.