ECOLOGIE 20 octombrie 2010

Profesori străini, la plantat de puieţi în Covasna

de Monica Vrânceanu | 637 vizualizări
Cele 18 cadre didactice din Franța, Italia, Spania și Anglia se află în țara noastră ca partenere într-un proiect de mediu al Uniunii Europene Mai multe cadre didactice din Franța, Italia, Spania și Anglia vizitează astăzi mai multe zone ale județului nostru, urmând să participe la o acțiune de plantare a puieților de molid la ieșire din orașul Covasna. Cei 18 profesori străini se află în țara noastră ca parteneri într-un proiect de mediu al Uniunii Europene prin Programul Comenius, realizat în colaborare cu Şcoala Generală din Vama Buzăului (jud. Braşov)

Cele 18 cadre didactice din Franța, Italia, Spania și Anglia se află în țara noastră ca partenere într-un proiect de mediu al Uniunii Europene

Mai multe cadre didactice din Franța, Italia, Spania și Anglia vizitează astăzi mai multe zone ale județului nostru, urmând să participe la o acțiune de plantare a puieților de molid la ieșire din orașul Covasna. Cei 18 profesori străini se află în țara noastră ca parteneri într-un proiect de mediu al Uniunii Europene prin Programul Comenius, realizat în  colaborare cu Şcoala Generală din Vama Buzăului (jud. Braşov), însă vor ajunge în județul nostru la invitația subprefectului Valentin Ionașcu.

Astfel, profesorii vor vizita Agenția de Protecție a Mediului Covasna, Rezervaţia Naturală Mestecănişul de la Reci, stațiunea Covasna și localitatea Comandău, urmând să ia parte și la o acţiune de regenerare a pădurii organizată de Ocolul Silvic Covasna, în cadrul căreia vor fi plantaţi aproximativ 150 de puieți de molid.

„Oaspeții străini vor ajunge la Rezervația de la Reci unde vrem să le prezentăm speciile de animale și plante de aici, urmând apoi să-i ducem și la Covasna, ca să vadă izvoarele și bogățiile acestei stațiuni. Îi vom duce și la o acțiune de plantare a puieților, organizată de Ocolul Silvic Covasna, făcându-le și o scurtă prezentare a pădurilor din județul nostru”, a declarat Valentin Ionașcu.

Subprefectul a explicat că oaspeților le va fi prezentat și programul României de dezvoltare a fondului forestier, țara noastră având o suprafață împădurită de 26,7%, sub media europeană de 32%.

„Cred că este important pentru imaginea României ca acești oameni să cunoască programele noastre de împădurire, avem inclusiv astfel de acțiuni pentru terenurile degradate. Județul Covasna are păduri frumoase și bogate și România însăși se implică în acțiunile de contracarare a efectului de seră”, a mai spus Valentin Ionașcu.

Potrivit acestuia, Comandăul va fi punctul final al vizitei celor din Franța, Italia, Spania și Anglia, autoritățile locale neascunzând faptul că speră să-i transforme pe străini în turiști ai județului.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
georgel, 21 octombrie 2010
felicitari pt. initiativa avuta , dar atentie sa nu ramana ascuns un profesor care sa le strice cumva "echilibrul etnic" 1
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.