SOCIAL 16 noiembrie 2010

3 candidaţi la şefia Spitalului Judeţean

de Monica Vrânceanu | 661 vizualizări
Pe 22 noiembrie va avea loc proba scrisă a examenului, urmată de prezentarea unui proiect de management pe 26 noiembrie şi de afişarea rezultatelor pe 29 noiembrie Înscrierile la concursul pentru funcţia de manager a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Sfântu Gheorghe au fost închise, în prima etapă pe lista candidaţilor aflându-se trei înscrişi. În această perioadă are loc analiza dosarelor, urmând ca pe 22 noiembrie să se desfăşoare proba scrisă a examenului, urmată de prezentarea unui proiect de management pe 26 noiembrie şi de afişarea rezultatelor pe 29 noiembrie. Vicepreşedintele

Pe 22 noiembrie va avea loc proba scrisă a examenului, urmată de prezentarea unui proiect de management pe 26 noiembrie şi de afişarea rezultatelor pe 29 noiembrie

Înscrierile la concursul pentru funcţia de manager a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Sfântu Gheorghe au fost închise, în prima etapă pe lista candidaţilor aflându-se trei înscrişi. În această perioadă are loc analiza dosarelor, urmând ca pe 22 noiembrie să se desfăşoare proba scrisă a examenului, urmată de prezentarea unui proiect de management pe 26 noiembrie şi de afişarea rezultatelor pe 29 noiembrie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Henning Laszlo, a declarat că pentru a intra în concurs şi-au depus dosarele actualul manager al Spitalului, Torok Zsuzsanna, economistul Beres Andras şi juristul Andras Robert.

Concursul pentru postul de manager al Spitalului a fost anunţat după ce CJ a comandat un raport de analiză şi verificare a managementului instituției sanitare după preluarea acesteia de la Ministerul Sănătății în contextul descentralizării.

În respectivul raport făcut public luna trecută s-a arătat că Spitalul din Sfântu Gheorghe are un real potențial în direcția dezvoltării şi competitivității, însă este foarte posibil să fi pierdut la capitolul imagine prin prisma schimbărilor dese de manageri, a unei conduceri defectuoase și a lucrărilor de consolidare din ultimii șase ani.

Proba scrisă a concursului va consta într-un test grilă de verificare a cunoştinţelor, iar proba de susţinere a proiectului de management (întocmit după o temă-cadru din cele prestabilite) va cuprinde şi un interviu în scopul aprecierii abilităţilor candidatului de îndeplinire a atribuţilor funcţiei de manager.

Pentru intrarea în consurs, candidații au trebuit să prezinte documente care să ateste absolvirea cursului de perfecţionare „Management spitalicesc” organizat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar Bucureşti în perioada 2006-2009, respectiv de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, începând cu anul 2010, pentru care se va prezenta copia inclusiv a certificatului de absolvire. Dacă nu au absolvit cursurile de la București, candidații au adus dovada de absolvire a cursurilor sau programelor de perfecţionare efectuate pentru obţinerea titlului de medic specialist în specialitatea Sănătate publică şi management sanitar ori a atestatului de studii complementare în Managementul serviciilor de sănătate ori diplomă de masterat sau doctorat în management sanitar organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată.

Spitalul Județean de Urgențe din Sfântu Gheorghe are 25 de secţii, 641 de paturi și 997 angajați, fiind descentralizat către CJ Covasna în această vară.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 16 noiembrie 2010
Intrebare:membrii comisiei de evaluare a proiectelor depuse au absolvit cursului de perfecţionare „Management spitalicesc” organizat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.