SOCIAL 16 noiembrie 2010

Corpul C al Spitalului Judeţean este recepţionat astăzi

de Monica Vrânceanu | 592 vizualizări

Astăzi va fi recepţionat Corpul C al Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Sfântu Gheorghe, aici fiind investite 5,3 milioane de lei de la data începerii lucrărilor, în 2006. Managerul Spitalului, Torok Zsuzsanna, a declarat că lucrările la Corpul C au fost finalizate, urmând ca cele de la Corpul B al clădirii să se desfăşoare cu rapiditate. Potrivit lui Torok, Corpul C este înnoit în totalitate, aici fiind realizate lucrări de consolidare şi modernizare începând de la pivniţă şi până la etajul cinci.

Torok Zsuzsanna a precizat că banii pentru reabilitare şi modernizare au venit de la Ministerul Sănătăţii, care a mai direcţionat în acest sens în 2010 suma de 5,2 milioane de lei, din care au mai rămas 1,9 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru lucrările deja începute la Corpul B.

Lucrările de reabilitare, consolidare şi modernizare a SJU Sfântu Gheorghe au început în urmă cu patru ani, însă au fost întrerupte în 2008 din lipsa banilor şi reluate în 2009, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii.

Investiţii şi eforturi

Potrivit managerului Spitalului, dincolo de investiţiile în infrastructură, care au fost destul de anevoioase şi pentru că s-a lucrat inclusiv cu clădiri monumente istorice, cum ar fi cazul clădirii Secţiei de Psihiatrie, au mai fost realizate mai multe investiţii în aparatura şi dotarea unităţii sanitare şi în regândirea unor spaţii şi servicii. Astfel, Ministerul Sănătăţii a alocat în ultimii trei ani aproximativ 2,5 milioane de lei pentru dotarea Spitalului. În plus, susţine Torok, la Spital a fost schimbat un ascensor (200.000 de lei), s-a înlocuit întreaga centrală telefonică deoarece cea veche nu mai funcţiona, s-au achiziţionat lenjerii pentru saloane şi uniforme de serviciu pentru personal, fiind totodată utilată spălătoria unităţii.

Datorii de peste 2 milioane de lei

În ceea ce priveşte datoriile Spitalului, Torok a arătat că acestea se ridică la 2,6 milioane de lei din facturi neachitate - 800.000 de lei având scadenţa depăşită, însă SJU are la rândul său de încasat 4,7 milioane de lei de pe urma serviciilor, numai pe luna septembrie Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) având de achitat 1,2 milioane de lei către unitatea sanitară.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.