SOCIAL 25 noiembrie 2010

Doar 1.000 de lei lunar pentru stomatologiile aflate în contract cu CJAS

de Monica Vrânceanu | 543 vizualizări
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a solicitat Casei Naționale majorarea sumei acordate pentru 2011 asistenței stomatologice. În acest an, pentru asistență stomatologică, județul Covasna a primit 422.000 de lei, drept pentru care s-a solicitat majorarea sumei la 536.000 de lei, astfel încât să se poată efectua mai multe lucrări în regim gratuit. Directorul general al CJAS Covasna, Forro Bela, susține

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a solicitat Casei Naționale  majorarea sumei acordate pentru 2011 asistenței stomatologice. În acest an, pentru asistență stomatologică, județul Covasna a primit 422.000 de lei, drept pentru care s-a solicitat majorarea sumei la 536.000 de lei, astfel încât să se poată efectua mai multe lucrări în regim gratuit.

Directorul general al CJAS Covasna, Forro Bela, susține că suplimentarea fondului alocat asistenței stomatologice va veni în primul rând în sprijinul elevilor și al pensionarilor, deoarece aceștia sunt cei care duc cea mai mare lipsă de bani.

”Nu este normal ca un elev de liceu sau de școală generală să plătească 50-60 de lei pentru o plombă, pentru că nu are de unde”, este de părere Forro Bela.

Potrivit directorului executiv al CJAS Covasna, Dragoș Tatu, în județul nostru există 35 de medici stomatologi care au contracte încheiate cu Casa, aceștia trebuind identificați de către asigurații care vor să beneficieze de serviciile stomatologice gratuite.

Dragoș Tatu a precizat însă că fiecare din cei 35 de stomatologi primesc câte 1.000 de lei lunar ca decontare a serviciilor stomatologice. În condițiile în care realizarea unei proteze dentare costă între 400 și 600 de lei, în funcție de materialele folosite, este de la sine înțeles că lunar doar câte una sau două persoane care se adresează unuia din cei 35 de medici stomatologi poate beneficia de gratuitate a acestor lucrări.

Medicii stomatologi susțin, pe de altă parte, că în finanțarea unor servicii stomatologice ar trebui să se pună accent pe prevenție, ceea ce ar însemna educarea copiilor din punct de vedere stomatologic, astfel încât ei să beneficieze de controale periodice spre tratarea micilor probleme și nu a unora mari, care nu doar că sunt dureroase ci și foarte costisitoare.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.