SOCIAL 9 decembrie 2010

CAS Covasna şi-a deschis punct de lucru la Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 1190 vizualizări

Casa Judeţană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a inaugurat ieri un punct de lucru în mun. Târgu Secuiesc, astfel acesta devenind primul birou teritorial deschis de această instituţie.

Punctul de lucru va funcţiona în cadrul Biroului de Relaţii cu Publicul al Primăriei Târgu Secuiesc, iar plata taxelor şi impozitelor către CJAS se va face prin intermediul Departamentului de Taxe şi Impozite. Directorul CJAS Covasna, Forro Bela, a declarat că deschiderea unui birou teritorial a fost făcută pentru a facilita accesul persoanelor care nu se pot deplasa în municipiul Sfântu Gheorghe.

„Am realizat acest proiect împreună cu administraţia publică locală şi Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, astfel că şi persoanele din localităţile apropiate de Târgu Secuiesc vor putea beneficia de serviciile oferite de noi”, a explicat directorul CJAS.

Acesta a precizat că la punctul de lucru se pot realiza operaţiuni asemănătoare cu cele de la ghişeele sediului instituţiei din Sfântu Gheorghe.

„Momentan se va lucra numai o zi pe săptămână, în fiecare miercuri între orele 10 şi 16, iar în funcţie de randamentul punctului de lucru vom decide dacă vom prelungi durata programului sau o vom scurta. Menţionez că astfel nu vor mai fi întârzieri la colectarea banilor în fondul CNAS din partea societăţilor comerciale mici care nu se pot deplasa la Sfântu Gheorghe. În colaborare cu municipalitatea vom monitoriza toate activităţile derulate aici, astfel nu vor fi probleme în verificarea datelor înregistrate”, a continuat Forro Bela.

De asemenea, acesta a mai spus că în parteneriat cu autorităţile judeţene va încerca să deschidă puncte de lucru în toate sectoarele mari ale judeţului - zona Baraolt, Covasna şi Întorsura Buzăului.

Directorul Spitalului Municipal din Târgu Secuiesc, Kelemen Andras, a salutat această iniţiativă a conducerii CJAS deoarece acum decontările spitalului se pot realiza mult mai uşor, putându-se verifica în timp util dacă un pacient este asigurat medical şi poate beneficia de servicii medicale gratuite.

„Ne uşurează munca acest punct de lucru, noi ne mişcăm mult mai repede şi pacienţii noştri îşi pot obţine mult mai uşor hârtiile necesare internării şi tratamentelor decontate de CJAS Covasna. Mai bine de atât nu cred că se putea”, a declarat Kelemen Andras. În acelaşi timp, edilul oraşului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, a adăugat faptul că va încerca să atragă toate instituţiile în deschiderea de birouri teritoriale, pentru a facilita accesul la serviciile statului fără incomoditatea unor deplasări la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 9 decembrie 2010
"Casa Judeţană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a inaugurat ieri un punct de lucru în mun. Târgu Secuiesc, .... iar plata taxelor şi impozitelor către CJAS se va face prin intermediul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.