OPINII 28 decembrie 2010

Sărbători fără bani?

de Covasna Media | 860 vizualizări
Horia Kraus, director revista „Hallo“ Dacă e să te gândeşti la guvernul României te apucă pandaliile. Dacă e să te mai gândeşti şi la bani, atunci cu siguranţă poţi ajunge la „pod”! Întotdeauna se face o legătură între sărbători şi bani, că la sărbători trebuie să ai de toate pe masă:

Horia Kraus, director revista „Hallo“

Dacă e să te gândeşti la guvernul României te apucă pandaliile. Dacă e să te mai gândeşti şi la bani, atunci cu siguranţă poţi ajunge la „pod”!

Întotdeauna se face o legătură între sărbători şi bani, că la sărbători trebuie să ai de toate pe masă: şi mâncare şi băutură din belşug, bani de cadouri săi faci fericiţi pe toţi cei din jurul tău… dar de ce, vin eu şi întreb? De ce nu se poate şi în restul anului? De ce trebuie să am masa plină doar de sărbători ca după aceea să ajung la spital pentru spălături, căci m-am intoxicat cu prea multe bunătăţuri! Aş putea să mănânc ouă umplute cel puţin o dată pe lună numai că este o chestiune de conjunctură, să mi le gătească cineva! Pot să beau în fiecare seară un pahar de palincă şi eventual un vin bun şi să-mi spun în fiecare minut La mulţi Ani! pentru că merit. De ce febra aceasta de a cumpăra totul atunci şi acum de sărbători?! Sau aud la alţii, că după ce-şi bat nevasta tot anul, acum, de sărbători, vor să o facă fericită şi să-i ia cadou!

Senzaţional, ce să-ţi spun… Eu, cel puţin, astăzi, mai tare ca niciodată, cred că sărbătorile înseamnă altceva mai ales după ce fiică-mea a aflat secretul Moşului! Cred că de sărbători poţi fi orice şi nuţi trebuie neapărat febra de cumpărături! Poţi face lucruri mărunte cu familia ta şi poţi bea şi un păharel căci trebuie, dar nu cred că cel mai important este cât mâncăm, ci poate poveştile pe care le auzi şi le repeţi în jurul aragazului şi amintirile care unesc familiile şi care adună zîmbetele, căci până la urmă ce ne-am face fără ele, amintirile.

Sărbătorile nu cred că se măsoară în bunătăţuri, ci în bunătate! Sărbători putem să facem din viaţa noastră în fiecare zi, dacă vrem să facem acest lucru… Am auzit pe la unii că de abia aşteaptă să treacă sărbătorile ca să treacă şi iarna! De ce?! Pentru că pentru unii iarna înseamnă doar sărbători şi cadouri?! Şi îmi pare rău pentru ei, dar iarna este mai mult decât atât! Iarna poate înseamna şi o plimbare alături de cei dragi prin zăpadă la pădure, aer proaspăt şi curat cum nu întâlneşti în niciun alt anotimp, înseamnă marele alb şi marele îngheţ al microbilor. Oare nu putea şi guvernul să îngheţe şi să lase preţurile aşa cum erau, măcar pe timp de iarnă?! Atunci cred că am avea sărbători de sărbători…

La mulţi ani!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
DAN, 28 decembrie 2010
Un guvern care nu merita pic de respect, ce sa ne mai punem pe masa de sarbatori ca ne-au saracit cu totul iar ei si acum isi bat joc de noi. LIBERTATE LIBERTATE!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.