OPINII 11 ianuarie 2011

EDITORIAL - Apocalipsa după PNL-PC

de Covasna Media | 792 vizualizări
Dumitru MANOLĂCHESCU Nostradamus în catrenele lui; mayaşii în calendarul lor; păsări moarte din senin în America; grauri morţi în România; inundaţii catastrofale în Australia - iată doar câteva din ceea ce, pentru unii dintre noi, semnifică prevestiri ale unui apropiat sfârşit al lumii.

Dumitru MANOLĂCHESCU

Nostradamus în catrenele lui; mayaşii în calendarul lor; păsări moarte din senin în America; grauri morţi în România; inundaţii catastrofale în Australia - iată doar câteva din ceea ce, pentru unii dintre noi, semnifică prevestiri ale unui apropiat sfârşit al lumii. Părerea prezicătorilor şi chiar a unor oameni de ştiinţă predispuşi spre misticism catastrofic este că acordul final al lumii pe care o cunoaştem se va cânta fix pe 21 decembrie 2012. Un acord trist, dur, un mixaj între „ta-ta-ta-ta”-ul din Simfonia destinului a lui Beethoven  şi atacul pescăruşilor din „Păsările” lui Hitchcock.

Sunt motive să credem într-o apocalipsă atât de apropiată? Evident, sunt. Ne-am bătut joc de Pământ, de ape, de aer, de fiinţe şi de lucruri, iar toate astea se plătesc. Este posibil să vină cineva cu nota de plată şi n-avem nici măcar soluţia plecării pe furiş pe uşa din spate... Va trebui să plătim.

În acelaşi timp mă gândesc că Cerul şi Pământul ar mai putea să ne suporte măcar un mileniu, ne-am mulţumi chiar şi cu câteva sute de ani. Promitem solemn că nu mai facem, jurăm să respectăm natura, oamenii şi tot ce înseamnă creaţia Divinităţii şi cerem o păsuire. La ce bun? - vor întreba scepticii. Oamenii nu-şi pot schimba judecata, caracterul, obiceiurile proaste şi vor continua să facă tot ce pot pentru distrugerea planetei.

Grea alegere şi mi-e teamă că n-o să aibă cine-o face. Tot ce putem spera este ca Mântuitorul să aibă suficient umor pentru a ne mai suporta prin preajmă, să ne pună în colţul Universului pe coji de nucă, să scriem pe caiet de un milion de ori „Nu mai facem!”... Şi cam atât, că dacă-şi pune mintea cu noi e clar că nu mai prindem nici 21 decembrie 2012.

Simt nevoia să glumesc şi nu-mi prea iese pentru că, de fapt, e trist ce se întâmplă. N-o duce multă lume prea grozav, e drept, dar pe români parcă i-a părăsit de tot norocul şi nici minte n-au, săracii... Ajunge să te uiţi la ultima ştire din viaţa politică şi înţelegi rapid că nu mai avem nicio şansă şi nici nu merităm să avem. Ajunge să vezi ce monştri naşte în mintea unor preşedinţi de partide ura oarbă faţă de preşedintele statului ca să-ţi dai seama că nimic nu ne mai poate salva pe noi, românii, de apocalipsa numită Alianţa de centru-dreapta PNL-PC.

Cât despre acordul final, rămâne cum am vorbit: singura speranţă a omenirii stă în simţul umorului. Nu al nostru, noi am arătat destul ce tâmpiţei simpatici suntem, ci al Judecătorului Suprem.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
florin, 12 ianuarie 2011
un cataclism pentru Romania e si guvernarea portocalie-udmr. Nu stiu cum puteti scrie asemenea imbecilitati, vreti sa spuneti ca din ce in ce mai multi oameni mor de foame din cauza aliantei citeste integral
Primar_la_Hetea, 11 ianuarie 2011
Romanii au minte cat au si politicienii care ne conduc. Din moment ce au votat de 2 ori cu Anticristul, rabda si se lasa in continuare calcati in picioare. Cum de alfel s-au lasat calcati aproape citeste integral
Janos Iuhas, 11 ianuarie 2011
Alianta asta, dupa ce se va baga si UDMR si PSD va fi parfum, va curge rauri de miere si lapte si bere pe strazi si totul va fi bine.
georgel, 11 ianuarie 2011
gresit domnule ! gresita judecata d-voastra.. Romanii au minte, au judecata si respect sifoarte multi dintre noi chiar si coloana vertebrala !!!! dar poate au vazut realitatea din viata noastra citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.