SOCIAL 28 ianuarie 2011

Locuinţele de la Câmpu Frumos vor fi vândute

de Monica Vrânceanu | 878 vizualizări
Preţurile de vânzare sunt cuprinse între 25.000 și 70.000 de lei la apartamentele propriu-zise Primăria Sfântu Gheorghe a demarat intabularea apartamentelor de la Câmpu Frumos, în urma faptului că majoritatea chiriașilor de aici și-au dat acordul pentru cumpărarea acestora. Chiriașii apartamentelor de la Câmpu Frumos au primit oferte de cumpărare a locuințelor din partea Primăriei, prețurile de vânzare ale acestora fiind cuprinse între 25.000 și 70.000 de lei la apartamentele propriu-zise și de 7.500 de lei pentru

Preţurile de vânzare sunt cuprinse între 25.000 și 70.000 de lei la apartamentele propriu-zise

Primăria Sfântu Gheorghe a demarat intabularea apartamentelor de la Câmpu Frumos, în urma faptului că majoritatea chiriașilor de aici și-au dat acordul pentru cumpărarea acestora.

Chiriașii apartamentelor de la Câmpu Frumos au primit oferte de cumpărare a locuințelor din partea Primăriei, prețurile de vânzare ale acestora fiind cuprinse între 25.000 și 70.000 de lei la apartamentele propriu-zise și de 7.500 de lei pentru cele câteva construcții de tip casă situate la intrarea în cartier. La sfârșitul anului trecut, oamenii s-ar arătat totuși nemulțumiți de oferta municipalității, apreciind că prețurile pentru apartamente sunt prea mari în comparație cu calitatea acestora și a infrastructurii destul de deficitare din cartier.

Primăria Sfântu Gheorghe a scos la vânzare locuinţele de la Câmpu Frumos, susţinând că valoarea totală a chiriilor, 6.800 de lei lunar, este prea mică pentru a permite realizarea de investiții majore în zonă. Potrivit primarului Antal Arpad, în cumpărarea locuințelor au prioritate actualii chiriaşi, iar cei care nu doresc sau nu pot cumpăra vor rămâne în continuare chiriaşi, dar cu o chirie mărită - în prezent chiriile lunare fiind cuprinse între 30 şi 50 de lei. Municipalitatea susţine că o parte din banii câştigaţi din vânzările de la Câmpu Frumos se va investi în amenajarea infrastructurii de acolo, astfel încât locuitorii să aibă alei și diverse spații exterioare decente.

Cele 140 de locuințe de la Câmpu Frumos au făcut parte din patrimoniul fostului Zoocomp, cumpărat de CL Sfântu Gheorghe în 2006 prin contractarea unui credit bancar de 5,5 milioane de lei cu o perioadă de rambursare de 5 ani. Municipalitatea a cumpărat atunci în întregime patrimoniul fostei Zoocomp, în care au funcționat o fermă de producţie de lapte, o brutărie, o altă fermă mai mică, pe aceeaşi platformă fiind şi mai multe blocuri de locuinţe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pita-gora, 30 ianuarie 2011
Unde-i piszta pentru biciclisti promisa Herr Burgermeister ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.