METEO 24 ianuarie 2011

Viscolul şi ninsoarea au provocat pagube la reţeaua de alimentare cu energie electrică

de Covasna Media | 594 vizualizări
Până ieri seară a fost instituit cod galben de ninsori în tot judeţul motiv pentru care echipele de intervenţie ale Electrica au stat tot timpul în alertă maximă. Vântul puternic din zona comunei Reci a provocat două mari defecte la reţeaua de alimentare din zonă şi la postul de transformare. Trei copaci au căzut peste liniile de tensiune dintre stâlpi şi au întrerupt temporar alimentarea cu electricitate a mai multor

Până ieri seară a fost instituit cod galben de ninsori în tot judeţul motiv pentru care echipele de intervenţie ale Electrica au stat tot timpul în alertă maximă.

Vântul puternic din zona comunei Reci a provocat două mari defecte la reţeaua de alimentare din zonă şi la postul de transformare. Trei copaci au căzut peste liniile de tensiune dintre stâlpi şi au întrerupt temporar alimentarea cu electricitate a mai multor locuinţe din zonă. De asemenea postul de transformare al Ocolului Silvic din zona Reci a fost afectat şi el, dar momentan nu sunt probleme la consumatori deoarece aceştia au fost realimentaţi pe joasă tensiune, cea medie fiind căzută.

„Avem liniile dintre patru stâlpi căzute din cauza copacilor. Este vorba de 320 de metri de cablu electric azi fiind o zi plină pentru muncitorii de la Electrica deoarece se lucrează la recuplarea cablurilor şi să realimentăm cu medie tensiune comuna Reci. Ieri fiind duminică nu am reuşit decât să refacem reţeaua de joasă tensiune cu 220 de volţi. Recomandăm locuitorilor din comună să nu folosească aparate ce necesită un voltaj mai mare deoarece este posibilitatea ca acestea să se defecteze. Până la restabilirea completă a alimentării şi cu 380 de volţi mai bine nu derulează activităţi la echipamente precum circular pentru tăiat lemne sau unelte ce folosesc o intensitate electrică mai mare de 220 de volţi”, a explicat Jozsa Csaba, director Electrica S.A. Covasna.

Probleme şi la Întorsura Buzăului

Directorul Electrica a menţionat că există o defecţiune majoră şi la Întorsura Buzăului, localitate unde a căzut postul de transformare numărul 5, iar din cauza acestuia s-a întrerupt alimentarea pe mai multe străzi.

„Momentan se lucrează în mai multe puncte din judeţ pentru a nu avea probleme pe viitor. În orice caz echipele de intervenţie sunt pregătite şi menţinem toată situaţia din judeţ sub control. Toată ţara a fost afectată de codul galben de ninsori, dar judeţul nostru a scăpat destul de ieftin deoarece putea fi şi mai grav decât atât. Consumatorii pot sta liniştiţi deorece noi depunem eforturi să prevenim defecţiunile şi să le remediem cât mai repede posibil”, a conchis Josza Csaba.

În perioada următoare ninsorile se vor mai domoli iar codul galben de ninsori a fost ridicat ieri la ora 23:00 urmând să fie o perioadă mai liniştită din acest punct de vedere.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.