ACTUALITATE 4 februarie 2011

Amenzi pentru gheaţă pe trotuare

de Covasna Media | 498 vizualizări
Sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru asociaţiile de proprietari care nu îşi fac treaba Cu revenirea gerului şi a ninsorilor în judeţul nostru majoritatea trotuarelor s-au transformat în adevărate patinoare pentru pietoni mai ales în zona blocurilor de locuit, dar şi în zonele comerciale mai puţin vizitate de clienţi. Conform legislaţiei în vigoare, deszăpezirea drumurilor revine în sarcina primăriilor şi a firmelor contractate de acestea. Dacă în termen de 24 de ore de la oprirea ninsorilor nu se curăţă

Sancţiuni de până la 2.000 de lei pentru asociaţiile de proprietari care nu îşi fac treaba

Cu revenirea gerului şi a ninsorilor în judeţul nostru majoritatea trotuarelor s-au transformat în adevărate patinoare pentru pietoni mai ales în zona blocurilor de locuit, dar şi în zonele comerciale mai puţin vizitate de clienţi.

Conform legislaţiei în vigoare, deszăpezirea drumurilor revine în sarcina primăriilor şi a firmelor contractate de acestea. Dacă în termen de 24 de ore de la oprirea ninsorilor nu se curăţă străzile, firmele contractate pot fi amendate cu până la 10.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

Cazul acesta nu poate fi discutat în municipiul Sfântu Gheorghe deoarece societatea aflată în subordinea Primăriei, TEGA S.A. s-a ocupat de acest lucru încă de la început. Pentru curăţarea trotuarelor din faţa blocului, a caselor sau a centrelor comerciale sunt responsabili însă preşedinţii asociaţiilor de proprietari sau proprietarii caselor şi ai magazinelor.

Diectorul TEGA, Toth Birtalan Csaba, a declarat că jumătate din asociaţiile de proprietari înregistrate în municipiu au încheiat contract cu societatea şi angajaţii monitorizează permanent trotuarele şi le curăţă unde se observă primele semne de gheaţă.

Locatari nemulţumiţi de activitatea asociaţiei

Foarte mulţi locatari ai mai multor blocuri din municipiu se plâng însă de activitatea preşedinţilor asociaţiilor de proprietari care nu se îngrijesc de bunăstarea cartierelor.

În special locatarii din zona Gării din municipiu, dar şi cei din cartierul Simeria îşi exprimă nemulţumirea deoarece majoritatea trotuarelor şi căilor de acces în scara blocurilor sunt acoperite de gheaţă devenind o artă a echilibristicii traversarea străzilor de pe un trotuar pe celălalt sau intrarea în scara blocului pentru a merge acasă.

Locuitorii din cartierul de sud-est, supranumit cartierul Lenin, au spus că la iniţiativa şefilor de scară majoritatea au ieşit în zilele de sâmbătă la curăţarea trotuarelor din jurul blocului şi a garajelor astfel nu există o problemă şi locatarii sunt mulţumiţi.

Legea spune că persoanele fizice care nu îşi curăţă trotuarul din faţa casei pot primi o amendă de până la 500 de lei, iar asociaţiile de proprietari fot fi amendate şi cu 2.000 de lei pentru fiecare zi în care nu curăţă trotuarul şi pun viaţa în pericol locatarilor din blocurile arondate.

Controalele la asociaţiile de proprietari le poate realiza Primăria în orice zi dacă se înregistrează reclamaţii în această privinţă la compartimentul de comunicare şi relaţii cu publicul.

Din fericire, la Spitalul Judeţean de Urgenţe nu s-au înregistrat creşteri ale numărului internărilor la secţia de neuro-chirurgie sau ortopedie din cauza căzăturilor pe gheaţă. Totuşi, specialiştii avertizează că de la impactul cu gheaţa persoanele pot face un accident vascular cerebral sau pot să îşi afecteze coloana existând posibilitatea de a paraliza parţial sau chiar complet.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.