SOCIAL 2 februarie 2011

Mii de persoane ajutate de Crucea Roșie să treacă peste iarnă

de Monica Vrânceanu | 4034 vizualizări
Crucea Roșie Covasna a mărit capacitatea Programului de Iarnă prin care pensionarii, familiile numeroase și persoanele cu handicap beneficiază lunar de sprijin care constă în alimente de bază. Din cauza crizei, a scumpirii alimentelor și scăderii veniturilor, în acest an beneficiază de Programul de Iarnă al Crucii Roșii 1.250 de familii din județ. Potrivit președintelui filialei Covasna a Crucii Roșii, numărul beneficiarilor este cu

Crucea Roșie Covasna a mărit capacitatea Programului de Iarnă prin care pensionarii, familiile numeroase și persoanele cu handicap beneficiază lunar de sprijin care constă în alimente de bază. Din cauza crizei, a scumpirii alimentelor și scăderii veniturilor, în acest an beneficiază de Programul de Iarnă al Crucii Roșii 1.250 de familii din județ. Potrivit președintelui filialei Covasna a Crucii Roșii, numărul beneficiarilor este cu aproape 40% mai ridicat față de cel din anii trecuți, semn că oamenii sunt din ce în ce mai săraci.

”Îi alegem pe beneficiari în ordinea priorităților cazurilor pe care le reprezintă aceștia, deoarece chiar dacă beneficiari ai Programului ar fi toți cei care au venituri sub 400 de lei de membru de familie, cred că cei mai mulți sunt cei cu venituri de maxim 200 de lei, oameni de toate vârstele, care chiar nu au bani, care se chinuie de pe o zi pe alta”, a explicat Papp Adolf.

Potrivit lui Papp, Programul de Iarnă se întinde pe lunile decembrie, ianuarie, februarie și martie, iar valoarea ajutoarelor oferite oamenilor se va ridica, în acest an, la 200.000 de lei. În pachetele distribuite oamenilor se găsesc ulei, făină, zahăr, orez, mălai, oţet şi altele, cantitatea totală a acestora urmând să depășească 60 de tone ce vor ajunge în peste 20 de localități ale județului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
eugen, 2 februarie 2011
Ai dreptate ,,lili,,reformele economice trebuiau facute in perioada 1990 - 2000.Dar guvernul Boc si Traian Basescu s-au opus.
torok arpad, 2 februarie 2011
de reportaj nici nu mai era nevoie. poza zice totul: NEPUTINȚĂ, SARĂCIE............
reluc, 2 februarie 2011
fotografia asta a vazuto d-l primar arpi ?
lili, 2 februarie 2011
Reforma incepe deja sa-si arate discret rezultatele, zice triumfalist artizanul ei, Dl Boc.... Asa arata insa Romania reformata a Dlui Boc, conforma cu datele comunicate de cei de la Crucea Rosie din citeste integral
L, 2 februarie 2011
inpresionanta poza.
LESUCA DIN HETEA, 2 februarie 2011
CE ZICEAM NU I MAI BUN PROGRAMUL ASTA DECAT PORTILE.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.