OPINII 3 martie 2011

Director generos, caut asistentă suplă

de Elena Rotaru | 1403 vizualizări
Elena Rotaru M-a pus naiba (și nu, n-am găsit altă introducere) să cumpăr un ziar de anunțuri publicitare. Și deși aveam treabă la altă pagină, m-am oprit acolo unde scria de vreo 100 de ori videochat, adică la rubrica de locuri de muncă. Și mi-au alergat ochii peste cuvinte fără noimă și am spus „oau”.

M-a pus naiba (și nu, n-am găsit altă introducere) să cumpăr un ziar de anunțuri publicitare. Și deși aveam treabă la altă pagină, m-am oprit acolo unde scria de vreo 100 de ori videochat, adică la rubrica de locuri de muncă. Și mi-au alergat ochii peste cuvinte fără noimă și am spus „oau”. Hârtia imprimată din fața mea avea tot ce-i trebuie pentru o lectură faină: avea tragic, avea umor, avea muult real, din păcate, avea penibil și nu mai spun că avea și poze. Deci, da, mi-am descoperit o nouă pasiune: anunțurile.

Așadar, să începem lejer, astăzi cu rubrica de „locuri de muncă”.

„Secretare, asistente medicale, confecţionere, vânzătoare, orice altă calificare pentru conversaţii pe calculator. Pachet salarial atractiv, condiţii deosebite de muncă, training gratuit. 0785.509....”

Bun anunț, zău, scurt și la obiect. Este adevărat că pentru o conversație pe net trebuie să știi să te vinzi, să îi scrii omului corect și cum să-i dai invite la camera web, să știi ce ai vrea și ce ar vrea, să îi poți croșeta texte pe măsura nevoilor și să oferi asistență medicală online omului care depune efort, în mod cert, în fața ecranului său, sau al tău, sau mă rog.

Training gratuit? Păi cam ce mai are de învăţat o persoană care ştie să bată la maşină, să facă injecţii şi să ia pulsul, să folosească tehnica de birou, să coase şi să vândă? Doh! A, ok, am un moment de naivitate, iertaţi-mă.

„Asistentă personală pentru director general, suplă, tânără, harnică, spirit de echipă, fără prejudecăţi, aspect fizic plăcut, cu/fără experienţă. 750 €.”

Nu voi analiza acest anunţ, am doar două întrebări retorice de pus:

De ce suplă, e criză de spaţiu la locul de muncă a directorului general şi este nevoie ca angajata să se strecoare printre corpurile statice?

Combinaţia asta de cuvinte „spirit de echipă” şi „fără prejudecăţi” nu-mi dă pace, recunosc. Asta nu sună mai degrabă a sex în grup?, întreb şi eu.

Dar anunţul „acela”, acela care m-a dat gata este următorul:

„Director generos, foarte pretenţios, rafinat, stilat, căsătorit, 1.85 m, 85 kg, ofer 100 euro / întâlnire” (500 euro / lună) unei doamne deosebite, elegante, rafinate, stilate, cu un fizic plăcut pentru o relaţie romantică discretă. Aștept detalii prin sms la 0767.286.... și poze pe mail valentin...@yahoo.com.”

(Am precizat deja că aceste anunţuri sunt la categoria locuri de muncă, da?)

Anunțul ăsta m-a dat pe spate, recunosc. Știu că nu este potrivită expresia de mai sus dar cum nu sunt nici atât de doamnă, nici chiar așa de rafinată și de stilată îmi permit să scriu și voi să citiți că într-adevăr m-a dat pe spate.. M-a trecut de la râs la tristeţe şi înapoi într-un ritm nebun.

Să le luăm pe rând și să vedem ce a vrut să spună solicitantul.

Elementul principal este d i r e c t o r, şi nu orice director, ci unul generos. Un şef foarte însurat şi foarte pretențios, rafinat, stilat (!?) și prea slab pentru înălțimea menționată în descriere, zic şi io.

Ce caută? O făptură deosebită, elegantă, stilată, plăcută și scumpă. Pe scurt, o damă de companie. Păi s-a cam dus cu stilul şi cu rafinamentul când ai precizat suma, nu-i aşa, directore Valentin?

Tot la capitolul locuri de muncă, avem şi următoarea ofertă, de-a dreptul de nerefuzat:

„Colegă de apartament pentru companie intimă, comision 50%, clientelă formată, ofer cazare pentru provincie, am locaţia mea, câştiguri între 400-500 lei pe zi, rog seriozitate. 0761.214...”

Şi eu care cumpărasem acest ziar cu gândul de a-mi găsi o altă locaţie pentru a-mi duce traiul. Hm!

Până mâine, când voi scrie despre anunţurile matrimoniale şi nu numai, să încheiem scrierea de astăzi într-un mod misterios şi tăcut.

„Colaboratori şi clienţi, căutăm gaz mai ieftin 5%-15%. 0726.299...”

Atât!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
salam, 22 martie 2011
:))):))) Stilat:)
E.R., 16 martie 2011
Saru'mana! :)
Diana, 3 martie 2011
Cu asa articole, ne `simtem` si noi bine, vorba Ebei. :)) L-am citit de mai multe ori si am ras de fiecare data. Aia cu directorul generos e marfa. Voi pastra articolul sa il mai citesc din cand in citeste integral
Rares, 3 martie 2011
=)) DEMENTIAL!
Hai ca m-am distrat, 3 martie 2011
Chiar ca mi-a placut articolul asta. M-a uns la suflet. Poate scrieti ceva si de vrajitoarele alea care fac si desfac CONTURILE naivilor. Am vazut de curand un anunt naucitor, ceva de genul: Ai citeste integral
Bravoo!, 3 martie 2011
Felicitarile mele autoarei, care m-a facut sa rad cu pofta. O interpretare originala si plina de umor, care a reusit sa puna in valoare niste anunturi pline de penibil.Interesanta idee, abia astept citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.