EDUCATIE 30 martie 2011

Bine e!

de Covasna Media | 454 vizualizări
La sfârşitul primei luni a primăverii, când soarele se încăpăţânează să se joace ascunzându-se printre nori, marțea aceasta s-a auzit în sala de festivităţi a Palatului Copiilor un strigăt plin de bucurie: „Bine e!” Sufletul, animat de ritm şi dans al copiilor din Şcoala Specială, şi-a anunţat emoţiile în cadrul fazei judeţene a Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”. Devenit deja o tradiţie, acest concurs

La sfârşitul primei luni a primăverii, când soarele se încăpăţânează să se joace ascunzându-se printre nori, marțea aceasta s-a auzit în sala de festivităţi a Palatului Copiilor un strigăt plin de bucurie: „Bine e!” Sufletul, animat de ritm şi dans al copiilor din Şcoala Specială, şi-a anunţat emoţiile în cadrul fazei judeţene a Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”.

Devenit deja o tradiţie, acest concurs desfăşurat sub egida SNAC, a reunit echipe de dans constituite prin parteneriate între diferite şcoli care au dansat la secţiunea de dansuri tradiţionale şi cea de dansuri moderne. Echipa „Buburuzele”, formată din voluntari de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” şi copii minunaţi din Şcoala Specială din Sf. Gheorghe, a dansat la ambele secţiuni cu bucurie şi emoţie, fiind cei care şi-au încheiat evoluţia cu strigătul „Bine e!”. Premiul II la ambele secţiuni le-a onorat efortul.

Echipa „Napsugár” a demonstrat cât de puternic trăiește tradiţia şi dansul. Voluntarii de la Şcoala Generală Varadi Jozsef şi beneficiarii din Şcoala Specială Sf. Gheorghe au impresionat prin costume, ritm şi hotărâre. Au trăit intens dansul, meritând locul I la secţiunea de dansuri tradiţionale.

Echipa „Fii cu noi”, formată din voluntari de la Colegiul „Mihai Viteazul” şi elevi ai Şcolii Speciale din Olteni, au transmis la dansul modern un frumos mesaj de pace şi au prezentat publicului puterea dansului tradiţional din zonă. Au câştigat un merituos premiu I la secţiunea de dans modern.

Echipele şi publicul au fremătat ca frunzele ce încearcă să iasă la soare din mugurii primăverii. La ieşirea din sala de spectacole de la Palatul Copiilor, un firav liliac zâmbea cu flori proaspete pentru copii… oare muzica şi bucuria l-au îndemnat să-şi arate florile?

prof. Florina Gheorghiu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.