SOCIAL 20 martie 2011

Căminul de bătrâni din Sfântu Gheorghe intră în reabilitare

de Monica Vrânceanu | 566 vizualizări

Primăria Sfântu-Gheorghe plănuiește reabilitarea completă a Căminului de bătrâni Zathureczky Berta, astfel încât acesta își va mări capacitatea și se va moderniza din punct de vedere al spațiilor existente în prezent.

Potrivit viceprimarului Sztakics Eva, municipalitatea va investi în amenajarea mansardei clădirii Căminului, unde se vor crea astfel șase noi camere. În plus, se dorește înființarea unei săli de socializare și a alteia de sport, montarea unui lift, precum și reabilitarea termică a întregii clădiri, prin izolare.

„Momentan, capacitatea căminului este de 22 de paturi, iar în urma reamenajării vom putea asigura 28-30 de locuri pentru persoane vârstnice. Într-o cameră vor fi cazate cel mult două persoane, în contextul în care cererea este foarte mare, iar lista de aşteptare a celor care vor să vină la Cămin este foarte lungă”, a declarat Sztakics Eva.

Viceprimarul a explicat că lucrările de la Cămin vor fi finanțate din proiectele câștigate de Primărie în acest sens. Lucrările vor înepe în cel mai scurt timp, urmând a fi finalizate în toamna acestui an, când activitatea Căminului va reveni la normal.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.