ECOLOGIE 14 martie 2011

Eco Atitudine în școlile din Covasna

de Monica Vrânceanu | 1476 vizualizări

Zece instituții școlare din județul Covasna vor fi implicate în Proiecul Eco Atitudine al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), lansat ieri la APM Covasna.

Proiectul se adresează elevilor din clasele primare și cele de gimnaziu și îi va implica pe școlari într-un concurs de colectare selectivă a deșeurilor, principalul scop fiind acela de conștientizare asupra importanței menținerii unui mediu înconjurător curat.

Prin acest concurs, elevii vor învăța să protejeze mediul prin colectarea selectivă a hârtiei, ambalajelor din carton și plastic, a Pet-urilor, dar și a deșeurilor electrice, care de multe ori sunt nocive mediului atunci când sunt aruncate la întâmplare.

Printre premiile concursului, care se va desfășura în două etape - prima etapă între 14 martie și 15 iunie și a doua etapă între 15 septembrie și 1 decembrie, se numără două excursii - dintre care una ar putea fi organizată chiar în Delta Dunării, dar și un videoproiector și un calculator.

Proiectul, lansat la Sfântu Gheorghe în prezența președintelui ANMP Nagy Jozsef, este derulat de Agenție în colaborare cu Grupul de Presă Reporter, Garda de Mediu și Inspectoratul Școlar Județean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.