SOCIAL 17 martie 2011

În patru oraşe ale judeţului s-au adunat 1,3 milioane de lei datorii la întreţinere

de Monica Vrânceanu | 581 vizualizări
Mai multe asociații de proprietari din Sfântu-Gheorghe, printre care Asociația Ciucului 24, au fost acționate în instanță de către Gospodăria Comunală ca urmare a acumulării unor datorii ridicate la consumul de apă. Directorul de dezvoltare al Gosp Com, Kato Bela, a declarat că la Sfântu-Gheorghe există datorii de 800.000 de lei care depășesc 45 de zile de restanțe, în vreme ce orașele Târgu-Secuiesc, Covasna și Întorsura

Mai multe asociații de proprietari din Sfântu-Gheorghe, printre care Asociația Ciucului 24, au fost acționate în instanță de către Gospodăria Comunală ca urmare a acumulării unor datorii ridicate la consumul de apă.

Directorul de dezvoltare al Gosp Com, Kato Bela, a declarat că la Sfântu-Gheorghe există datorii de 800.000 de lei care depășesc 45 de zile de restanțe, în vreme ce orașele Târgu-Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului au acumulat, la rândul lor, restanțe de 500.000 de lei.

”Am încheiat contracte cu unele asociații, prin care Gosp Com are dreptul de a-i acționa în instanță direct pe rău-platnicii care nu înțeleg că trebuie să-și plătească consumul de apă. Am făcut acest lucru deoarece ni se pare nedrept și inuman să oprim apa, din moment ce există și oameni conștiincioși care-și plătesc facturile la timp”, a explicat Kato Bela.

În ceea ce privește penalitățile aplicate de asociațiile de proprietari la sumele restante ale proprietarilor, Kato Bela a explicat că acestea sunt legale, însă a menționat că Gosp Com nu încasează nicio sumă din acestea, limitându-se strict la valoarea facturilor.

Potrivit datelor Gosp Com, din 168 de asociații de proprietari din Sfântu Gheorghe, peste 30 au datorii imense către Gosp Com, astfel încât conducerea de aici s-a gândit să ia măsuri încă de la începutul acestui an; în vreme ce asociațiile rău-platnice rămân aceleași de mai mulți ani, nu există astfel de probleme cu persoanele juridice sau instituțiile.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.