EDUCATIE 2 martie 2011

Noul an școlar va aduce elevi mai puţini și concedieri de profesori

de Monica Vrânceanu | 645 vizualizări
Noua Lege a Educației va aduce schimbări majore în învățământ, iar acestea vor fi vizibile în tot județul Covasna, unde se anunță reduceri de clase care vor implica reduceri de cadre didactice. Șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat că efectivele de elevi de clasa I continuă să scadă de la an la an, situația fiind una caracteristică atât pentru clasele de secția română cât și pentru

Noua Lege a Educației va aduce schimbări majore în învățământ, iar acestea vor fi vizibile în tot județul Covasna, unde se anunță reduceri de clase care vor implica reduceri de cadre didactice.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat că efectivele de elevi de clasa I continuă să scadă de la an la an, situația fiind una caracteristică atât pentru clasele de secția română cât și pentru cele de secția maghiară. Potrivit lui Keresztely, această realitate va impune fie realizarea unor clase simultane fie mutarea unor clase în alte școli, pentru realizarea numărului de elevi necesar claselor distincte.

Astfel, la Sfântu Gheorghe, IȘJ Covasna a suplimentat cu încă o clasă I anul școlar 2011- 2012 la Colegiul Național Mihai Viteazul, în vreme ce la Școala Generală Nicolae Colan a fost redusă o clasă cu predare în limba română, tocmai pentru că nu se putea realiza necesarul de elevi. La Școala General Varadi Jozsef, urmează să se organizeze o întâlnire cu părinții, deoarece aici au fost înscriși pentru clasa I, secția română, doar 9 copii, în vreme ce necesarul minim este de 12.

”Ne vom întâlni cu părinții, pentru a vedea ce soluții putem identifica. Există varianta organizării unei clase simultane sau mutarea clasei la alte școli generale, cum ar fi Nicolae Colan, Liceul de Artă Plugor Sandor sau Ady Endre. Având în vedere faptul că Sfântu Gheorghe nu este, totuși, o metropolă și distanțele nu sunt foarte mari, nu cred că mutarea unei clase ar fi o problemă, căci această soluție este mult mai benefică actului de învățământ decât organizarea claselor simultane”, a explicat Kerestely Irma.

Aceasta a adăugat că odată cu retsrângerea claselor se vor restrânge implicit și posturile profesorilor, drept pentru care este de așteptat să existe disponibilizări în rândul cadrelor didactice, deși nu se știe încă la ce număr se vor ridica acestea în întregul județ.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Noul an scolar va aduce elevi mai putini si concedieri de profesori | Stiri Sfantu Gheorghe, 3 martie 2011
[...] romana cat si pentru cele de sectia maghiara. Potrivit lui Keresztely, aceasta realitate …citeste toata stirea Specialistul SEO Articol publicat in categoria Ziare si marcat cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.