CULTURA 23 martie 2011

Verde pentru Cultură la Arcuş

de Monica Vrânceanu | 545 vizualizări
Sâmbătă va avea loc la Arcuș cea de-a cincea ediţie a programului Verde pentru Cultură, acesta având ca scop principal reamenajarea peisagistică a domeniului Castelului de la Arcuş. La acţiune vor participa tineri voluntari covăsneni, români şi maghiari deopotrivă, aceştia fiind aşteptaţi să se strângă în faţa Bibliotecii Judeţene sâmbătă dimineaţă, plecarea spre Arcuş fiind stabilită pentru ora 10. Activitatea de curăţenie

Sâmbătă va avea loc la Arcuș cea de-a cincea ediţie a programului Verde pentru Cultură, acesta având ca scop principal reamenajarea peisagistică a domeniului Castelului de la Arcuş. La acţiune vor participa tineri voluntari covăsneni, români şi maghiari deopotrivă, aceştia fiind aşteptaţi să se strângă în faţa Bibliotecii Judeţene sâmbătă dimineaţă, plecarea spre Arcuş fiind stabilită pentru ora 10.

Activitatea de curăţenie se va desfăşura între orele 10,30 şi 18, astfel încât în acest timp aleile, grădinile, livada şi cele două lacuri să fie pregătite pentru concertele şi spectacolele care se vor susţine în aer liber, în cadrul stagiunilor concertistice ale Centrului de Cultură. Acţiunea se va finaliza printr-o degustare de tocăniţă la ceaun şi o serată folk bilingvă.

Programul „Verde pentru Cultură” a devenit o tradiţie a comunităţii locale, peste 300 de tineri fiind deja implicaţi în acţiunile organizate pe parcursul ediţiilor anterioare.

Parcul care înconjoară clădirea Castelului de la Arcuş este unic în judeţ, aici aflându-se câteva specii rare de arbori - Copacul Lalea, Magnolii, Thuja Plicata; pe domeniu Castelului există peste 70 de statui din lemn, realizate în taberele de creaţie care au avut loc aici de-a lungul anilor.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.