ACTUALITATE 12 aprilie 2011

Rețelele electrice, grav afectate de vântul din ultimele zile

de Monica Vrânceanu | 470 vizualizări
O primă estimare realizată de Electrica a relevat pagube de peste 250.000 de lei în județ Vântul puternic din zilele trecute a cauzat întreruperea transportului de energie electrică pe 7 linii de medie tensiune şi 64 de linii de joasă tensiune ale județului. Directorul Sucursalei Covasna a Electrica, Jozsa Csaba, a declarat că în total au fost afectaţi de urmările vântului aproximativ 40.000 de consumatori din localităţile judeţului. Potrivit conducerii Electrica Covasna

O primă estimare realizată de Electrica a relevat pagube de peste 250.000 de lei în județ

Vântul puternic din zilele trecute a cauzat întreruperea transportului de energie electrică pe 7 linii de medie tensiune şi 64 de linii de joasă tensiune ale județului.

Directorul Sucursalei Covasna a Electrica, Jozsa Csaba, a declarat că în total au fost afectaţi de urmările vântului aproximativ 40.000 de consumatori din localităţile judeţului.

Potrivit conducerii Electrica Covasna, vântul a bătut în rafale cu viteze ce au depăşit 100 km/h, iar în unele locuri a rupt cablurile, în vreme ce în altele a rupt copaci care au căzut peste cablurile de transport ale energiei electrice.

”Au fost mobilizaţi 42 de oameni, practic tot efectivul operaţional din judeţ. Prin munca acestora, realimentarea consumatorilor s-a făcut relativ repede, perioada de întrerupere fiind în general între 30-60 minute, cea mai mare fiind de 4 ore - legea prevede ca realimentarea în caz de forţă majoră să fie făcută în cel mult 48 ore”, a explicat Jozsa Csaba, care a arătat că anumite echipe de intervenție au lucrat pe teren 20 de ore fără întrerupere pentru restabilirea alimentării cu energie electrică consumatorilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.