EDUCATIE 7 aprilie 2011

Trei tineri informaticieni din Sfântu Gheorghe au nevoie de 3.000 de euro

de Monica Vrânceanu | 749 vizualizări
Banii sunt necesari pentru participarea la una dintre cele mai prestigioase competiții pentru elevi organizată în SUA Municipiul Sfântu Gheorghe va fi reprezentat în luna mai a acestui an de către o echipă de elevi de la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) Sfântu Gheorghe în cadrul competiției internaționale American Computer Science League care se va desfășura la New York. Echipa din Sfântu Gheorghe este, alături de o echipă din Cluj-Napoca, reprezentanta României în cadrul competiției care reunește unii dintre cei mai buni elevi din mai multe

Banii sunt necesari pentru participarea la una dintre cele mai prestigioase competiții pentru elevi organizată în SUA

Municipiul Sfântu Gheorghe va fi reprezentat în luna mai a acestui an de către o echipă de elevi de la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) Sfântu Gheorghe în cadrul competiției internaționale American Computer Science League care se va desfășura la New York. Echipa din Sfântu Gheorghe este, alături de o echipă din Cluj-Napoca, reprezentanta României în cadrul competiției care reunește unii dintre cei mai buni elevi din mai multe țări europene și de peste Ocean.

Tinerii care vor pleca la New York luna viitoare de la CNMV sunt Ana Maria Popa, Karina Gabor și Ovidiu Băjan, toți trei fiind elevi în clasa a XI-a de matematică-informatică a Colegiului. Pentru a ajunge la New York, însă, tinerii au nevoie de aproape 4.000 de euro, deoarece organizatorii competiției nu asigură transportul și cazarea.

”Noi am reușit să facem rost de sponsorizări în valoare de 1.000 de euro, însă mai avem nevoie de 3.000. Căutăm în acest moment sponsori și sperăm că oricine ne poate ajuta nu va ezita să o facă”, a explicat Ana Maria Popa, arătând că banii ar trebui strânși până pe 14 aprilie, când se pot cumpăra biletele de avion la un preț mai redus.

Posibilitatea unor contracte de perspectivă

Tinerii spun că participarea vine după calificarea la mai multe etape anterioare ale concursului, iar reprezentarea României și a municipiului Sfântu Gheorghe la New York este foarte importantă pentru ei, aceasta fiind de fapt o recunoaștere a eforturilor depuse de-a lungul vremii. Chiar dacă această competiție nu oferă premii spectaculoase ca valoare materială, tinerii participanți sunt înscriși în baza de date a Ligii Informaticienilor din Statele Unite ale Americii, ceea ce le oferă acestora posibilitatea unor contracte de perspectivă pentru viitor, în special după finalizarea studiilor superioare.

Tinerii care s-au calificat la competiția American Computer Science League au fost pregătiți de dirigintele prof. Mariana Ștefănescu, aceasta participând, din 2008 încoace, la edițiile anterioare ale competiției cu mai multe echipe de elevi de la CNMV. Potrivit prof. Mariana Ștefănescu, echipele din Sfântu Gheorghe au obținut constant premii și mențiuni la aceste concursuri, foarte importante fiind participarea și recunoașterea pe care le oferă acestea, deoarece nu poate fi vorba despre premii în bani.

”Este o competiție de prestigiu, unde se întâlnesc cei mai buni în informatică. Testele pe care le primesc elevii sunt unele de nivel superior față de materia din liceu, tocmai de aceea facem pregătiri săptămânale în acest sens”, a explicat Mariana Ștefănescu.

În plus, se pare că o astfel de competiție în palmaresul unui elev de liceu este recunoscută de unele universități de profil din țară, ajutându-i pe tineri la examenul de admitere la facultate.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Titi, 9 aprilie 2011
Din pacate, rezultatele obtinute la acest concurs nu prea sunt luate in considerare la admitere in invatamantul superior totusi, in calitate de fost participant, pot spune ca este intr-adevar o citeste integral
milu, 7 aprilie 2011
diriginta sa mearga la arpi(primaru ) si sa prezinte situatia
Bebe, 7 aprilie 2011
Ca fost participant, pot spune că e o experienţă foarte importantă această competiţie şi că ceea ce se învaţă în plus faţă de materia de liceu este foarte util în învăţământul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.