ACTUALITATE 18 aprilie 2011

Vremea a dat peste cap energia electrică la Întorsura Buzăului

de Andreea Dabija Kelemen | 511 vizualizări
Ninsorile neaşteptate din zilele trecute au cauzat vineri întreruperea energiei electrice pentru mai bine de trei ore în zona Întorsurii Buzăului precum și la Sita Buzăului, Zăbrătău şi Crasna. Potrivit conducerii Electrica Întorsura Buzăului, un cablu de înaltă tensiune a fost avariat din cauza condiţiilor meteo neprielnice din ultima perioadă, iar rezolvarea situaţiei a durat aproximativ trei ore, ceea ce a blocat

Ninsorile neaşteptate din zilele trecute au cauzat vineri întreruperea energiei electrice pentru mai bine de trei ore în zona Întorsurii Buzăului precum și la Sita Buzăului, Zăbrătău şi Crasna.

Potrivit conducerii Electrica Întorsura Buzăului, un cablu de înaltă tensiune a fost avariat din cauza condiţiilor meteo neprielnice din ultima perioadă, iar rezolvarea situaţiei a durat aproximativ trei ore, ceea ce a blocat toate activitățile cotidiene.

„Vai de noi, ce vreme urâtă! Săptămâna trecută au fost nişte vijelii îngrozitoare, de te luau pe sus, acum ninsori, de zici că vine Crăciunul, nu Paştele. Toată dimineaţa n-am avut curent, am vrut să plătesc ceva la bancă, nu s-a putut, am vrut să iau ceva de la supermarket, am stat la o coadă, nu mergea calculatorul ş.a.m.d. Bine că s-a rezolvat, să sperăm că scăpăm odată de iarna asta şi că va veni vreme mai însorită”, a spus un întorsurean.

„A fost un deranjament, linia principală care alimentează zona Întorsurii a fost avariată, problema fiind un cablu căzut din pricina zăpezii. Pe parcursul dimineţii am ţinut legătura cu cei de la Electrica, aceştia s-au mobilizat şi au făcut demersurile necesare rezolvând situaţia. Prima dată s-a restabilit alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din oraşul Întorsura Buzăului, iar după câteva zeci de minute şi în Sita Buzăului, Crasna şi Zăbrătău. Putea să fie şi mai rău, fiindcă ninsoarea asta este foarte grea”, a declarat primarul comunei Sita Buzăului, Constantin Filofi.

Ninsorile abundente de vineri au produs probleme în mai multe părți ale județului, localitatea Comandău rămânând blocată vreme de mai multe ore, în vreme ce DN 2D Ojdula – Focșani și DN 11B au fost blocate din cauza zăpezii și a mai multor arbori căzuți pe carosabil.

La Comandău, zăpada a rupt crengile mai multor copaci, care au căzut peste liniile de transport al energiei electrice, cablurile s-au rupt iar localitatea a rămas vreme de mai multe ore fără energie electrică.

Pe DN 1 Braşov – Bacău, circulaţia a fost restricţionată pentru autovehiculele de tonaj mare în zona pasului Oituz.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.