LIFESTYLE 3 iunie 2011

Annamari Dancs, rol principal în Miss Saigon

de Covasna Media | 622 vizualizări
Musicalul legendar “Miss Saigon” al lui Claude-Michel Schönberg se întoarce după 17 ani pe scenă sub bagheta regizorului Kerényi Miklós Gábor - KERO®, o producție realizată de MKB Musical Arena şi de Teatrul de Operetă din Budapesta. “Musicaluri au fost şi vor mai fi, piesa aceasta însă este nemuritoare.” – scria Sunday Times, și criticii au avut dreptate: “Miss Saigon”, de la premiera din 1989, s-a jucat de peste zece

Musicalul legendar “Miss Saigon” al lui Claude-Michel Schönberg se întoarce după 17 ani  pe scenă sub bagheta regizorului Kerényi Miklós Gábor - KERO®, o producție realizată de MKB Musical Arena şi de Teatrul de Operetă din Budapesta.

Musicaluri au fost şi vor mai fi, piesa aceasta însă este nemuritoare.” – scria Sunday Times, și criticii au avut dreptate: “Miss Saigon”, de la premiera din 1989, s-a jucat de peste zece mii de ori în toată lumea. În Ungaria spectacolul a fost montat pentru prima oară în 1994 de KERO® şi reprezintă piatra de hotar a genului în ţara vecină, Cameron Mackintosh, deţinătorul drepturilor de autor, desemnând spectacolul ca cea mai bună montare a piesei lui Schönberg.

“Legenda reînvie după 17 ani şi trebuie văzută de toată lumea…” - anunță afişele Teatrului de Operetă. Acţiunea musicalului se bazează pe opera Madama Butterfly a lui Giacomo Puccini, fiind de fapt o poveste de dragoste situată în timpul războiului din Vietnam, o dramă despre colonizare, despre consecinţele comunismului, despre diferenţele dintre grupurile sociale şi etnice, despre tensiunile sociale.

Cunoscuta cântăreață din România, Annamari Dancs a fost aleasă din cele 180 de actrițe pentru rolul titular. Annamari a declarat că acest rol reprezintă o imensă provocare, o mare oportunitate şi astfel un punct de referinţă al carierei sale.

Repetiţiile durează de câteva săptămâni, rolul vietnamezei este unul foarte complex și datorită celor 25 de piese muzicale este considerat ca cel mai greu rol feminim al genului.

Premiera spectacolului grandios va avea loc în perioada 19-21 august în cadrul festivalului Sopron Picknik, locul unde a fost desființată cortina de fier. Legenda va reînvia cu cei mai cunoscuți actori din lumea musicalului, decorul fabulos montat în aer liber, sute de figuranți, parada elicopterelor și mașinilor de luptă vor fi punctele de atracţie, care în cele trei seri vor atrage aproape 18.000 de spectatori.

Din 15 septembrie musicalul se mută la scena Teatrului de Operetă din Budapesta, unde pe parcursul stagiunii 2011/2012 vor fi susținute 55 de spectacole.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.