EDUCATIE 4 iulie 2011

Proiect internaţional pentru tineri

de Monica Vrânceanu | 515 vizualizări

În această săptămână se desfăşoară la Sfântu-Gheorghe proiectul internaţional de tineret „Reduce – Reuse – Recycle”, în acesta fiind implicaţi tineri din România, Portugalia şi Turcia. Activităţile cuprinse în proiect au loc la Tabăra Benedek dinspre Vâlcele, însă tinerii vor ajunge cu siguranţă şi în Sfântu-Gheorghe.

Deschiderea oficială a proiectului a avut loc ieri, beneficiind inclusiv de prezenţa directorului Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Tischler Ferenc, acesta vorbind despre implicarea tinerilor covăsneni în programe care contribuie pozitiv la viitorul comunităţilor din care provin. Coordonatorul Centrului de Voluntariat HITI, Kelemen Eva, a subliniat faptul că acest proiect este de fapt un schimb de experienţă între tineri, fiind cel de-al doilea proiect internaţional desfăşurat de Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe şi având ca principal scop conştientizarea importanţei ocrotirii mediului. Proiectul prevede totodată dezbateri şi identificarea unor soluţii pentru menţinerea unui mediu mai curat şi mai ecologic.

Proiectul include workshopuri cu teme pe ecologie, reciclarea sau reutilizarea deşeurilor, participanţii având în fiecare seară un program intercultural în cadrul căruia vor prezenta ţările din care provin şi carecteristicile acestora. Miercuri, tinerii vor participa la un treasure-hunt, iar joi vor vizita societatea de salubrizare Tega. „Reduce – Reuse - Recycle” este un proiect internaţional finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.