EDUCATIE 14 iulie 2011

S-a dat startul Universităţii de Vară Harit

de Székely Emőke | 489 vizualizări

S-a dat startul celei de-a treia ediţii a Universităţii de Vară organizată de tinerii de la Harit la tabăra din Zăbala. Preşedintele organizaţiei de tineret Harit, Gruman Robert, a declarat că deşi sunt multe festivaluri şi posibilităţi de distracţie în această perioadă, tinerii covăsneni au nevoie şi de un eveniment de acest fel care este numai al lor. Anul trecut au participat la simpozioanele, discuţiile şi petrecerile din cadrul acestei universităţi de vară peste 100 de tineri.

Organizatorii au pregătit multe programe pentru ediţia din anul acesta, seminarii, discuţii, dar şi petreceri ce se vor ţine până noaptea târziu. Deschiderea oficială a avut loc joi dimineaţa, atunci când primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras, a ţinut un discurs în care a spus că asemenea universităţi de vară au menirea de a ajuta la crearea unui viitor mai bun, dacă nu pentru tinerii de azi, măcar pentru copiii lor. A fost prezent şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Tischler Ferenc, care a spus că este foarte important ca tinerii să facă parte din diferite organizaţii, şi să se implice în cât mai multe proiecte, ca voluntari.

La sfârşitul săptămânii vor veni mai mulţi invitaţi, care vor ţine seminarii despre economia, politica dar şi viitorul acestei regiuni. Vor fi şi multe concursuri, tinerii vor alcătui echipe, iar echipa câştigătoare va beneficia de bilete gratuite la festivalul Peninsula de la Târgu Mureş.

Cei care au dorit să participe la ediţia din acest an au plătit 60 de lei în cazul în care au optat pentru cazare la căsuţă şi 40 de lei dacă au decis să doarmă în cort. Preţul include cazarea şi masa pe toată durata taberei.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.