ACTUALITATE 24 august 2011

20 de echipe s-au înscris la Festivalul Cartofului de la Târgu Secuiesc

de Mediafax | 490 vizualizări

Competiţia va avea loc sâmbătă, iar taxa de participare constă în două sticle de vin

Douăzeci de echipe din ţară şi din Ungaria şi-au anunţat participarea la ediţia a doua a Festivalului Cartofului, care se va desfăşura sâmbătă, la Târgu Secuiesc, taxa de participare la acest concurs constând într-o sticlă de vin alb şi una de vin roşu.

Directorul executiv al Asociaţiei Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, a declarat că până în prezent 20 de echipe, dintre care opt din Ungaria, s-au înscris la evenimentul gastronomic Festivalul Cartofului, unde vor trebui să convingă juriul că sunt cei mai pricepuţi în prepararea mâncărurilor din cartofi.

Potrivit tradiţiei, fiecare echipă, formată din trei-patru membri, vine la acest concurs cu reţete originale, dar pentru juriu contează foarte mult şi modul în care este decorată masa.

Vajda Lajos a subliniat că taxa de participare la festival constă într-o sticlă de vin alb şi una de vin roşu.

În ultimii ani, autorităţile covăsnene au încercat să facă promoveze evenimentele legate de turism în judeţul Covasna inclusiv prin manifestări gastronomice, precum Parada Cârnaţilor, Concursul de preparare a tocăniţei la ceaun, Festivalul Pescăresc sau Festivalul Vânătoresc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.