ACTUALITATE 29 august 2011

Covăsneni la Peninsula

de Székely Emőke | 547 vizualizări

Renumitul festival Peninsula de la Târgu Mureş este o atracţie şi pentru tinerii covăsneni

 

Încă din prima zi în care am ajuns la faţa locului, ne-am întâlnit cu feţe cunoscute din Sfântu Gheorghe, pentru ca apoi, spre sfârşitul săptămânii, covăsnenii să contribuie semnificativ la dublarea numărului vizitatorilor.

"Am cumpărat biletul de două luni"

Unii ştiau din  timp că vor veni la Peninsula, de aceea, ca să fie siguri că prind un bilet la promoţie, şi-au cumpărat tichetele din timp. Preţul la reducere a fost de 200 de lei, fiind mai scump la faţa locului. Balint, un tânăr din Baraolt, ne-a spus că a căutat un loc de muncă pentru două luni, ca să facă rost de bani pentru festival. „Am distribuit pliante publicitare, am lucrat şi 10 ore pe zi, dar când am văzut că am biletul de la Peninsula în mână, am uitat că am muncit pentru el. Vin în fiecare an cu prietenii, ca şi la alte câteva festivaluri, de altfel. Este distracţie, toată lumea se simte bine, aşa că merită. În ceea ce priveşte formaţiile care au urcat pe scenă, eu cred că toată lumea găseşte ceva pe placul lui, programul este variat, ai de unde alege”, spune Balint.

Ziua la ştrand, noaptea la o bere

Concertele de la Peninsula încep după masa pe la ora 5, dar distracţia ia start încă de dimineaţa. Mai ales că cei care s-au cazat în corturi sunt alungaţi dimineaţa de către soarele puternic, aşa că după o cafea, tinerii au mers ba la ştrand, ba au încercat una din multele oportunităţi de distracţie, de la bungee jumping la carting sau una din multele atracţii pe puţin spus ciudate, dar din ce în ce mai prezente la astfel de evenimente: cât de puternic poţi ţipa sau rostogolire într-un balon uriaş.

Ştrandul a fost plin în toate zilele festivalului, şi asta pentru că vremea a fost foarte bună la Târgu Mureş, iar pe de altă parte, cei ce au cumpărat bilet la Peninsula au avut acces gratuit la ştrandul "Weekend".

După o bălăceală pe cinste, au început să se umple terasele, berea a curs valuri, iar distracţia a putut începe. Concertele au ţinut până noaptea târziu, dar nici după ce s-au terminat peninsularii n-au avut somn, iar faptul că terasele nu s-au închis i-a motivat să mai stea la o bere, şi încă una, şi încă una...

„Festivalul e din ce în ce mai bun”

Erika este o tânără din Sfântu Gheorghe care a venit la Peninsula vineri. Ea ne-a povestit că a încercat să obţină un loc de muncă la Peninsula, ca să poată participa gratis la festival, dar nu a reuşit. „În 2009 nu am reuşit să vin, dar am fost prezentă la toate celelalte ediţii ale festivalului. Tind să cred că acest festival este din ce în ce mai bun, a evoluat mult, iar targetul din acest an, şi anume atragerea a 70.000 de peninsulari, mi se pare un ţel realist. Peninsula a ajuns un eveniment care poate atrage lejer acest număr de vizitatori”, ne-a spus Erika.

„Am venit să muncim, nu prea avem timp de distracţie”

Am întâlnit şi câteva feţe cunoscute ale unui local din Sfântu Gheorghe. Angela, una dintre ele, ne-a spus că aceste câteva zile le-au epuizat complet. „Muncim la foc continuu, dar nu ne plângem, a lucra la Penisnula este altfel decât la bar în Sfântu Gheorghe. Cu toate că nu prea avem timp pentru distracţie, atmosfera este ca şi un val care ne cuprinde şi pe noi. Cu siguranţă voi veni şi la anul, mi-aş dori să fiu vizitatoare, dar dacă voi veni tot cu serviciul, şi aşa este bine”, ne zice Angela.

Dacă este să tragem concluzia, aceasta ar fi că la Peninsula toată lumea s-a simţit bine. Indiferent dacă au avut sau nu bani, indiferent din ce colţ al ţării au venit şi indiferent de genul muzical care le-a plăcut, peninsularii au avut aseară un gust amar pentru că ediţia din acest an s-a terminat. La ieşire auzeam ba amintiri pe care le-au strâns, ba planuri pentru la anul.

Printre artiştii care au luat parte anul acesta la Festival se numără Iggy & the Stooges, Guano Apes, Kasabian, Within Temptation plus o grămadă de formaţii din România şi Ungaria.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.