AUTO 23 august 2011

Adio maşini înmatriculate în Bulgaria:Poliţia vrea să limiteze circulaţia lor pe teritoriul României

de Covasna Media | 787 vizualizări

Devenite o obişnuinţă pe străzile din România, maşinile cu numere de Bulgaria ar putea rămâne doar o amintire. Poliţia vrea să limiteze circulaţia pe şoselele de la noi a autoturismelor înmatriculate în alte ţări.

Poliţia română vrea să limiteze circulaţia pe şoselele de la noi a autoturismelor înmatriculate în alte ţări deoarece acestea sunt mult mai greu de verificat în trafic, iar şoferii care le conduc pot scăpa de sancţiunile din România dacă încalcă legea.

Potrivit unui proiect înaintat de Poliţia Rutieră Ministerului de Interne, şoferii romani care îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria sau în orice altă ţară a Uniunii Europene nu vor mai putea să circule cu autovehiculele în România mai mult de trei luni. Practic, la prima oprire in trafic, masina va fi introdusă într-o bază de date a poliţiei, iar după 90 de zile aceasta va trebui fie înmatriculată în Romania, fie scoasa din tară.

Polititii spun că pe străzile de la noi cicrulă tot mai multe maşini înmatriculate în străinătate, în special în Bulgaria, iar acestea sunt foarte greu de identificat în trafic în cazul unui accident. De asemenea, politistii se plâng şi de faptul că nu pot verifica dacă aceste autoturisme au toate actele în regula sau dacă au asigurări şi impozite plătite la zi. În plus, un şofer care conduce o maşina cu număr de Bulgaria poate scăpa şi de plata amenzilor, mai ales a celor de radar.

Înscrierea autoturismelor în Bulgaria a fost soluţia găsită în ultimii ani de tot mai mulţi români care au cumpărat maşini second hand din străintate şi au vrut să scape de plata taxei de poluare din România care poate ajunge şi la câteva mii de euro. Nu există o evidenţă clară a acestor cazuri, dar estimările făcute de poliţia rutieră arată că în România circulă în jur de 100.000 de maşini cu numere de Bulgaria.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
'PANORAMIX', 3 octombrie 2011
NU Poliţia vrea să limiteze circulaţia maşinilor înmatriculate în Bulgaria ci POLITICIENII !!! Ce dracu sa aibe politia cu treaba asta ca si ei politistii, inmatriculeaza autoturisme in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.