ACTUALITATE 12 ianuarie 2012

Primul cinematograf 3D din judeţ se va deschide la Târgu Secuiesc

de Agerpres | 854 vizualizări

Primul cinematograf 3D din judeţul Covasna se va deschide în curând în municipiul Târgu Secuiesc.

Acesta va funcţiona în clădirea vechiului cinematograf care a fost reabilitată şi modernizată după preluarea acesteia de către un om de afaceri, care a închiriat-o pentru o perioadă de 15 ani.

Administratorul cinematografului, Constantin Pătru, a declarat miercuri că spaţiul a fost reamenajat, astfel încât să poată găzdui atât audiţii muzicale live, cât şi proiecţii de film.

Constantin Pătru a menţionat că inaugurarea cinematografului a avut loc la finele anului trecut, dar pentru că filmele în format clasic nu se bucură de prea mare succes în rândul publicului a decis să achiziţioneze aparatură pentru filmele 3D, iar proiecţia lor va începe peste câteva zile.

Acestea vor rula patru zile pe săptămână – lunea, miercurea, vinerea şi sâmbăta, iar restul timpului sala, cu o capacitate de 150 de locuri, va fi folosită pentru spectacole şi concerte.

Cinematograf şi la Covasna

În curând şi cinematograful „Victoria” din staţiunea Covasna, în care nu s-au mai proiectat filme de ani de zile, va fi repus în funcţiune.

Potrivit primarului Lorincz Zsigmond, lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii au intrat în line dreaptă, iar inaugurarea va avea loc în luna februarie. Cinematograful va avea peste 300 de locuri, iar sala va putea fi folosită şi pentru spectacole de teatru.

Pentru reabilitarea acestui cinematograf preluat de la Regia Autonomă de Difuzare a Filmelor (RADEF), autorităţile locale vor investi 500.000 de euro, împrumutaţi de la o bancă.

În ce priveşte cinematograful „Arta” din Sfântu Gheorghe, acesta a fost transferat încă de anul trecut din patrimoniul RADEF în cel al Consiliului Local municipal, dar autorităţile locale nu reuşesc să intre în posesia clădirii deoarece omul de afaceri braşovean care a închiriat spaţiul timp de 13 ani vrea fie să îl cumpere, fie să îşi recupereze investiţia de 600.000 de dolari pe care susţine că a făcut-o aici. Cele două părţi au decis să îşi caute dreptatea în instanţă.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să transforme clădirea cinematografului în sediu pentru teatrul românesc „Andrei Mureşanu” care de două decenii împarte acelaşi spaţiu cu teatrul maghiar „Tamasi Aron”. Potrivit planurilor autorităţilor locale, aici va fi amenajată şi o sală pentru proiecţii cinematografice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
georgel, 12 ianuarie 2012
f. b. Patrule. merita incercat !
Cititor, 12 ianuarie 2012
Dupa scandalul privind evacuarea omului de afaceri din incinta cinematografului din Tg. Secuiesc, locuitorii orasului vor putea viziona filme conform - afirmatiilor dl. administrator Constantin citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.