METEO 19 aprilie 2012

Soare și temperaturi de peste 22 de grade la sfârşitul lunii aprilie

de Covasna Media | 582 vizualizări

Vremea se va încălzi în următoarea perioadă, în toată ţara, astfel că la sfârşitul lunii aprilie temperatura va depăşi, în medie, 22 de grade.

Potrivit meteorologilor, şansele ca ploile să revină sunt reduse.

Banat

Valorile termice vor crește treptat, mai simțitor spre sfârșitul lunii aprilie, când atât temperaturile minime cât și cele maxime se vor situa peste normele climatologie.

Crişana

Din 25, 26 aprilie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime care vor depăși în medie 20 grade C. Până în jurul datei de 22 aprilie, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente și mai însemnate cantitativ.

Transilvania

Vremea va fi normală din punct de vedere termic până în jurul datei de 23 aprilie, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel încât spre sfârșitul intervalului temperaturile maxime vor depăși, în medie, 20...22 grade C. Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar ploile vor fi mai importante cantitativ în 21 - 22 aprilie.

Dobrogea

Începând cu 19 aprilie, vremea se va încălzi treptat, valorile termice urmând să se situeze ușor peste mediile climatologice ale perioadei.

Maramureş

Valorile termice vor crește treptat. Din 25 - 26 aprilie, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime care vor depăși în medie 22 grade. Până în jurul datei de 22 aprilie, gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat, iar ploile mai frecvente. Izolat, cantități mai importante de apă se pot acumula în 21 - 22 aprilie.

Moldova

Spre finalul lunii aprilie, valorile termice vor depăși normele climatologice ale perioadei. Ploile vor fi mai frecvente până în jurul datei de 22 aprilie, iar în primele zile sunt posibile și averse mai importante cantitativ.

Muntenia

Vremea va fi în general normală din punct de vedere termic până în jurul datei de 23 aprilie, apoi se va încălzi ușor, maximele termice urmând să depășească, în medie, valoarea de 22 grade. Oltenia

Până în jurul datei de 22 aprilie nu vor fi modificări importante ale regimului termic, apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât spre finalul intervalului va deveni mai caldă decât normalul perioadei.

La munte

Temperaturile minime se vor mai situa, în medie, aproape de limita de îngheţ până în 22 aprilie, apoi vor crește treptat. Valorile termice maxime vor fi în creștere, mai simțitor în a doua parte a intervalului.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.