METEO 3 mai 2012

Vreme călduroasă în weekend, însă însoţită de ploi. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

de Covasna Media | 470 vizualizări

Vineri, în vest şi nord-vest se răcoreşte, maximele se opresc şi la 21-22 de grade. Răcoarea, însă, se datorează ploilor torenţiale anunţate de meteorologi pentru mai toată ziua. În rest însă, acelaşi soare nepătat de nori care ridică în atmosferă 32 de grade.

Vineri vremea rămâne prea caldă pentru data din calendar în centrul țării, unde norii împart cerul norii în primele ore apoi norii sunt mai îndrăzneți și mai mulți, însă doar în zonele mai apropiate de masivele montane lasă averse însoțite de descărcări electrice. La amiază, termometrele arată peste pragul de vară în toate zonele, până la 28 grade la Sibiu și 27 în Brașov.

Sâmbătă, ploile se mută cu tot alaiul de fenomene electrice şi rafale de vânt în Transilvania, Moldova şi Muntenia, dar nu lipsesc nici din restul ţării. Maximele marchează o scădere în aceste zone, dar în vest şi sudvest, unde vremea e frumoasă, temperaturile mai adaugă câteva grade. Astfel, vorbim de valori de la 19 grade în Transilvania la 29 în sudul Olteniei.

Încheiem săptămâna cu o duminică destul de caldă, cu maxime între 21 de grade în estul Transilvaniei şi 30 în sudul extrem. Ploile sunt însă prezente în continuare în centru, în est şi la munte, iar vântul suflă susţinut în vest şi în nordvest.

Săptămâna viitoare începe cu vreme caldă, dar cu ploi în cea mai mare parte a ţării. Aversele, cu fulgere, tunete şi vânt se vor concentra totuşi mai mult pe jumătatea de vest a ţării, în timp ce în rest, ploile sunt mai puţine. Maximele ating valori între 20 şi 30 de grade în general, dar marţi şi miercuri ploile se mută în jumătatea de est, iar temperaturile se mai domolesc.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.