CULTURA 11 octombrie 2012

Filmul toamnei ajunge la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 632 vizualizări

„Despre oameni şi melci” va fi proiectat la Casa de Cultură „Kónya Ádám” sâmbătă şi duminică, de la orele 18.00 şi 20.00.

În „Despre oameni și melci” spectatorii se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiți precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bârlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunteanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

După o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obţinute sunt şi ele foarte îmbucurătoare: „Despre oameni şi melci” a înregistrat de la data lansării filmului la TIFF până în prezent peste 50.000 de spectatori.

Comedia „Despre oameni şi melci” a avut premiera naţională în data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 19 oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane.

La Sfântu Gheorghe, „Despre oameni şi melci” va fi proiectat sâmbătă şi duminică, de la orele 18.00 şi 20.00, la Casa de Cultură „Kónya Ádám”. Preţul unui bilet este de 5 lei, sala având o capacitate de 80 de locuri.

În afară de proiecţiile din cinematografe tradiţionale, distribuitorii filmului vor continua să aducă această producţie în faţa publicului din oraşe şi zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecţie. În acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor organiza proiecţii în regim de spectacole cu bilet, în diferite oraşe din România, în teatre sau case de cultură, proiecţii al căror program va fi pre-anunţat pe siteul filmului www.despreoamenisimelci.ro. Miza distribuitorilor este aceea de a trezi în public dorinţa de a veni cu plăcere şi interes să vadă un film românesc la cinematograf sau în aceste locaţii neconvenţionale.

Despre film

1992, Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. Totul se schimba când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături Bolnăvicioase”, care a avut premiera în România în anul 2006.

Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

„Despre oameni şi melci” este distribuit în cinematografe de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.