ACTUALITATE 15 noiembrie 2012

Noile modele Dacia au ajuns la Sfântu Gheorghe!

de Székely Emőke | 1711 vizualizări

Cei mai noi membri ai familiei Dacia au fost lansați și la Sfântu Gheorghe, la reprezentanţa MIDA

Mida sfantu gheorghe noiembrie 2012

Cele trei noi modele Dacia au fost lansate joi și la reprezentanța MIDA din Sfântu Gheorghe. Este vorba de noile Logan, Sandero și Sandero Stepway, care vin cu o serie de îmbunătățiri tehnice. Cei interesați pot veni la sediul MIDA pentru a le încerca, mai mult decât atât, vizitatorii participă la un concurs prin care pot câștiga o mașină nou-nouță.

Drive-test pentru cine dorește

Directorul MIDA, Daniel Crăciun, ne-a declarat că personalul firmei așteaptă clienții interesați de cele trei modele noi. „Clientela poate efectua drive-test-uri în perioada 15-18 noiembrie. Grupul Dacia are cele mai tinere modele de mașini fabricate în Europa. Duster a apărut acum 2 ani de zile, și de atunci au apărut deja modele doi, precum Lodgy sau Dokker, iar acum au apărut alte trei modele noi: Logan, Sandero și Stepway. În curând va apărea și un nou model de Lodgy, cu un facelift. Cele trei modele lansate la acest sfârșit de săptămână sunt modele absolut noi din punct de vedere constructiv, cele mai mari calități ale lor fiind fiabilitatea, confortul și prețul imbatabil” – spune Crăciun.

Mașini perfecte pentru clientul român

Logan, Sandero sau Stepway se pliază exact profilului clientului român – este de părere directorul MIDA. „Clientul român vrea o mașină de familie, să aibă portbagaj mare și consum redus. În perioada aceasta mai grea, în care omul se uită la bani, aceste mașini sunt binevenite și potrivite clienților români. Aceste modele se pot achiziționa în rate, chiar și fără dobândă, cu avans mic, pe termen lung, așadar în mod relativ ușor”, spune Crăciun.

Dacia la Sfantu Gheorghe

425.000 de Logan-uri vândute

Dacia Logan s-a vândut deja în 425.000 de exemplare în România, așadar a fost un succes enorm. În opinia lui Daniel Crăciun, francezii de la Renault au fost unii dintre cei mai buni investitori. „Renault a promovat și forța inginerească tânără din România prin centrul de proiectare de la Titu, unde este al doilea centru al Renault şi unde lucrează 2.000 de ingineri români” – spune directorul. De fapt și la MIDA tineretul este pus în valoare, pentru că Daniel Crăciun promovează tineri absolvenți, dornici să își dezvolte o carieră în domeniul auto.

Ce aduc nou noile modele Dacia?

A doua generație a sedanului Dacia Logan are prețuri cu TVA cuprinse între 6.690 și 11.200 euro, fără opționale. Prețul de bază al noului Logan este cu 190 de euro mai mare decât al modelului care iese din producție, dar echiparea standard este mai bogată și include servodirecție, patru airbag-uri și sistem electronic de control al stabilității (ESC/ESP). Sistemul de navigație MediaNav, cu ecran tactil de 7 inch, este disponibil opțional doar pe versiunea de top.

Prețurile complete pentru noul Sandero și versiunea Stepway sunt cuprinse între 6.990 și 12.200 euro cu TVA. Noile modele au prețuri mai mici cu cel puțin 100 euro față de vechea generație, echiparea standard este mai bogată și prețurile opționalelor au rămas neschimbate. În cazul versiunii Sandero Stepway prețurile sunt mai mari cu 900 euro pentru varianta pe benzină și cu 500 euro pentru diesel. În rest, noul Sandero este mai accesibil decât modelul pe care-l înlocuiește și mai bine echipat, cu ESP și patru airbag-uri încă de la primul nivel de echipare. Motorul complet nou în gama Dacia, turbo pe benzină de 0,9 litri (0.9 TCe), costă 9.000 euro (Ambiance) sau 10.100 euro (Laureate).

noile modele dacia

MIDA se așteaptă la creșteri de vânzări

„Ținând cont de faptul că vechiul Logan a adus un grad de mulțumire major, noul model va aduce un plus de încredere în exploatare și în fiabilitate și datorită faptului că întreținerea acestuia va fi mai ieftină față de vechiul model, valoarea reviziilor este cu 35% mai mică decât la concurență a modelelor similare, din același segment. În județul Covasna modelele Dacia s-au vândut și până acum destul de bine, dar trebuie să ținem cont și de faptul că vânzările de automobile au înregistrat anul acesta cea mai mare scădere. Ne așteptăm ca aceste noi modele să mărească interesul clienților” – spune directorul. Acesta a precizat că MIDA se gândește și la găsirea unei soluții de buy-back, prin care mașina veche, predată, să constituie avansul pentru autoturismul nou. Lunar la MIDA se vând în jur de 15-20 de mașini. Directorul Daniel Crăciun spune că grupul Renault/Dacia/Nissan și-a pus mari speranțe în echipa MIDA, drept dovadă la lansarea noilor modele la Sfântu Gheorghe au participat și directorii executivi Renault România, Thomas Dubruel și Didier Goyens, însoțiți de directorul executiv Dacia, Cornel Manucu.

Femeile vor mașini roșii

Consultantul comercial Gáspár Zsombor ne-a spus că există o oarecare diferență între clienții bărbați și femei. „Femeile doresc în general mașini mai mici, cu care se pot descurca mai ușor în trafic, iar culoarea preferată a lor este roșu. Bărbații în schimb optează pentru mașini mai mari, iar culorile lor preferate sunt cele închise: albastru închis sau negru. Dacă cineva dorește să cumpere unul dintre modelele nou lansate, poate opta pentru orice culoare dorește. Culorile standard, pentru care nu se percepe taxă suplimentară, sunt negru, alb, albastru, dar în schimbul a 300 de euro adăugat prețului mașinii, culoarea poate fi de orice fel” – spune Gáspár Zsombor.

Service

Cei de la MIDA sunt satisfăcuți şi de numărul mare de clienți care apelează la serviciul lor de service atât pe partea de mecanică, cât şi inspecții tehnice sau Inspecție Tehnică Periodică. Este de precizat faptul că la MIDA sunt acceptați și clienți cu alte mașini decât Dacia. „Echipa de la MIDA este relativ tânără, dar bine pregătită din punct de vedere profesional, cu studii de specialitate în domeniul automobilelor și cu formări de specialitate pe meseriile pe care le efectuează. Scopul nostru este de a oferi un serviciu de calitate la un preț corect, care să fie mulțumitor și nouă, dar și clientului care plătește” – ne-a declarat șeful MIDA. La service-ul MIDA sunt aduse 350 de mașini pe lună.

Rent a Car

MIDA oferă toată gama de servicii auto. Pe lângă vânzări și service, de aici se pot închiria și mașini. Daniel Crăciun ne-a explicat că de cele mai multe ori se închiriază dube, dar sunt și cazuri în care cineva dorește o mașină pentru un sfârșit de săptămână și astfel apelează la ei. Directorul a menționat și faptul că cei care își fac service-ul la MIDA, beneficiază de reducere în cazul în care apelează la serviciul Rent a Car.

Așadar personalul MIDA vă așteaptă la sediul din Sfântu Gheorghe (la ieşire spre Braşov) pentru a încerca noile modele Dacia și poate că și câștigătorul mașinilor puse în joc cu ocazia lansării va fi din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.