ACTUALITATE 15 ianuarie 2013

Pasiunea lor, distracţia noastră!

de Székely Emőke | 685 vizualizări
Boti şi Vicky, patronii cluburilor Energy şi Backstage din Sfântu Gheorghe, fac tot posibilul ca tinerii să aibă un loc de petrecere la niveluri ridicate. Dacă spui Bartos Botond, poate puțini știu despre cine este vorba, dar dacă spunem El Passo, Energy sau mai nou Backstage...

Boti şi Vicky, patronii cluburilor Energy şi Backstage din Sfântu Gheorghe, fac tot posibilul ca tinerii să aibă un loc de petrecere la niveluri ridicate.

Pasiunea lor, distracţia noastră!Dacă spui Bartos Botond, poate puțini știu despre cine este vorba, dar dacă spunem El Passo, Energy sau mai nou Backstage, cu siguranță știm că este vorba de localuri la modă din Sfântu Gheorghe. Boti, patronul acestor cluburi, este pasionat de ceea ce face, iubește industria de entertainment și își dă silința pentru ca cei din Sfântu Gheorghe, și nu numai, să aibă un loc de petrecere la niveluri ridicate.

„Am început ceea ce fac azi în anul 1997 împreună cu niște prieteni. Prima dată a fost vorba de o discotecă de la țară, un local în satul Lutoasa, unde tinerii se distrau la fiecare sfârșit de săptămână. După un timp am deschis clubul El Passo, ceea ce a fost de fapt pasul făcut către Sfântu Gheorghe” – povestește Boti. În toți acești ani în care este în industrie spune că a avut urcușuri și coborâșuri, ca în orice afacere, dar nu îi pare rău de nimic. Spune că și-a urmat visul, lucru pe care ar trebui să îl facem cu toții.

„Românii se distrează, secuii mai puțin”

Întrebat despre clientela din localurile lui, Boti spune că românii se distrează mai bine decât maghiarii din Covasna. „Sângele latin îi duce mai repede pe ringul de dans pe clienți, acesta e adevărul. Noi secuii ne lăsăm duși de val mai greu, după câteva pahare, dar românii dacă vin să se distreze, se distrează fără să stea foarte mult pe gânduri” – povestește el. Cât despre muzică, Boti spune că a încercat întotdeauna să le ofere clienților ceva nou, lucru cu care cei dornici de petrecere s-au și obișnuit. „Clienții se așteaptă la ceva nou în permanență. Așteaptă petreceri tematice, invitați, iar dacă într-o sâmbătă să zicem nu avem niciun eveniment ci doar o petrecere, deja sunt nemulțumiți. Pe de altă parte se așteaptă la toate aceste evenimente, dar și la acces gratuit. Cu toate acestea încercăm să le facem tuturor pe plac” – spune omul de afaceri.

Chiar şi în aceste condiţii, Boti este de părere că în Sfântu Gheorghe numărul celor care ies la sfârșitul săptămânii la petreceri sau la restaurant este mic. „Am observat că în majoritatea cazurilor din moment ce cineva se căsătorește, nu mai iese să se distreze. După căsnicie oamenii aleg o partidă de rumy cu prietenii, dar în oraș nu prea ies. Dacă e să facem o socoteală, în Sfântu Gheorghe ar trebui să fie în oraș la fiecare sfârșit de săptămână în jur de 4.000 de oameni. Ei bine, dacă aduni toate barurile, chiar și crâșmele de cartier, tot nu găsești mai multe de 600 de oameni ieșiți în oraș” – este de părere Boti.

Parteneriat și invidii

Înainte de a deschide Clubul Energy, Boti s-a asociat cu Pethő Kinga Ramona – Vicky, o tânără care dorea același lucru ca și el: să se perfecționeze în acest domeniu. Cei doi ne-au vorbit despre începuturile colaborării lor, care  nici pe departe nu a fost una lipsită de răutate. „În clipa în care le-am spus cunoscuților, prietenilor noștri despre intenția noastră de a colabora în afaceri, nimeni nu a primit vestea așa cum poate că ne-am fi așteptat. Nu am primit încurajări de la nimeni, ci numai așa zise sfaturi despre de ce nu ar trebui să începem această colaborare. Mie mi-au spus că Boti e așa, așa, așa, iar lui la fel despre mine. Din fericire am decis să continuăm împreună și astfel am ajuns să fim azi aici, cu un nou local și foarte multe planuri” – povestește partenera de afaceri a lui Boti, Vicky. Cei doi spun că zi de zi se întâlnesc cu oameni invidioși, dar știu că acest lucru face parte oarecum din peisaj, așa că trec cu vederea și merg mai departe.

Energy vs. Backstage

Cei doi tineri conduc clubul Energy de câțiva ani, un local destinat iubitorilor de muzică modernă, unde sunt petreceri care țin pasul cu moda. Despre nou deschisul local Backstage, cei doi vorbesc ca despre un copil mic și răsfățat, ca despre un lucru pe care și l-au dorit de mult și acum când îl au, parcă nu le vine să creadă că este exact așa cum și l-au dorit. „Și eu și Boti am văzut multe astfel de localuri în străinătate. Ne-am dorit un loc unde să ne simțim noi bine, unde să se regăsească generația noastră, cea care a crescut în anii ’80-’90” – spune Vicky. Boti o completează spunând că pentru un local cum este Backstage, unul dintre cele mai importante lucruri este muzica live. De aceea aici sunt invitate să urce pe scenă diferite formații, iar asemenea petreceri au loc cam o dată la două săptămâni.

Planuri… cât cuprinde

Cei doi au multe planuri în ceea ce privește dezvoltarea industriei de entertainment din Sfântu Gheorghe. Spun că și-ar dori o locație nouă pentru Energy, la Backstage doresc să introducă meniuri culinare, ba chiar mai mult, acesta din urmă s-ar putea să aibă un frate mai mic la Brașov. „Ne-am gândit să ne extindem în Brașov. Am avut în plan să ne orientăm către Miercurea Ciuc, dar probabil că acest lucru nu se va mai întâmpla, Brașovul ni se pare un oraș mult mai potrivit pentru a deschide o locație gen Backstage. Cât despre cel de aici, l-am gândit în așa fel încât să fie un loc unde muzicienii valoroși, cei care sunt și muncitori, nu numai talentați, se pot afirma. Ca și planuri pe termen relativ scurt, vrem să servim mâncare aici, însă va trebui să vedem ce fel de meniu vom avea, sunt încă multe de definitivat, dar suntem pe drumul cel bun” – spune Boti.

Cât despre evenimente, cea mai talentată trupă covăsneană se pregătește de un nou recital senzațional la Sfântu Gheorghe. Youvenis Group va concerta vineri, 18 ianuarie, în clubul Backstage!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.